A Momentumos Donáth nem boldog az eredményeket hallva…

A Momentumos Donáth nem boldog az eredményeket hallva…

Tojáshéjjal a hátsóján már hazaáruló…

Donáth Annáról, a Momentum sajnos már Brüsszelben is Magyarországot áztató EP képviselőjéről készülve anyagot írni, nekifogtam keresgélni a ’bunkó’ szinonimáit. Egy hölgy magatartására ugye mégsem illő egy ilyen nyers, de a lényeget tűpontosan lefedő magyar kifejezést alkalmazni, holott ez vezetné legkevésbé félre az olvasót. A magyar nyelv gazdag, és az árnyaltok közt olyan nagyszerű rokonértelmű szavakat találunk, mint például a faragatlan, a civilizálatlan, a modortalan vagy a neveletlen, hogy a továbbiakat ne soroljam. Egyik jobb, mint a másik, sőt: az összes akár egyszerre is alkalmazható.

Ez a magyargyűlölő Donáth Facebook-posztján ugyanis arról kesergett, hogy a hatvan százalékban megújult Európai Parlament tagjai úgy választották meg az alelnököket, hogy be se mutatták őket. Nem lehetett tudni, hogy az egyetlen cigány származású EP képviselő, aki jelenleg is a kisebbségek, a hátrányos helyzetűek, a szegények ügyét képviseli, horribile dictu Fidesz-tag. Azé a Fideszé, amely Orbán Viktor vezetésével hosszú ideje kemény küzdelmet folytat azért, hogy a jövőben az Unió ne Európai Egyesült Államokká, a nemzetállamokat fokozatosan bekebelező elnyomó birodalommá változzon, hanem a szuverén országok erős közösségéjé legyen benne a főszerep. Amit ugye Soros, a liberálisok nagyon nem akarnak.

Donáth Anna egyik első, még tojáshéjjal a fenekén elkövetett brüsszeli demokrácia-tagadó hazaárulása során saját bevallása szerint arra vetemedett, hogy megpróbálta megakadályozni, hogy Járóka Líviát az Európai Néppárt színeiben az EP alelnökévé válasszák. Íme a kulcsmondat bejegyzéséből. Biztonsági öveket kéretik becsatolni, az éjjeliedényeket pedig közelebb húzni: „Cseh Katalin képviselőtársammal a nap során számos kollégánkkal találkoztunk frakción belül és kívül, hogy felhívjuk a figyelmüket arra, hogy mit támogatnak azzal, ha Járóka Líviára szavaznak.” Ez ugyanis maga a nettó hányinger, sőt több! Szerzője ugyanis arra büszke, mitől más normális ember minimum rosszul van, ezért kirekesztő magatartását még ki is posztolja.

Ezzel apján, a hintás Donáth Lászlón is túltesz, aki ugye MSZP-s létére evangélikus lelkész volt, ami normális esetben fából vaskarika. Gondolom munkaidőben ateista, estétől reggelig pedig buzgón szolgálta a Mindenhatót és a magyar lelkeket. Anna leánya azonban egy percet sem vesződik a magyar érdekek, a magyar lelkek gondozásával. A nap huszonnégy órájában a nemzeti önállóság pusztulásáért küzdő Soros György szolgálatában áll, közben szívesen barátkozik a hírhedten magyarellenes, ex-szekus Dacian Cioloș volt román miniszterelnökkel, a liberális Renew Europe új frakcióvezetőjével. Aki pedig nem így tesz, azt megbélyegzi s aljas módon áskálódik ellene, mint Járóka Lívia ellen.

Hírdetés

Ám még nincs vége, még ezek után is van kilógó lóláb. Ugyanis Dobrev Klárát, az EP szociáldemokrata frakciójának tagját ugyanúgy nem ismerte sok képviselő az alelnök-választáskor, Dobrevet sem mutatták be, mint Járókát. Ezzel azonban nem volt baja Donáthnak, nem agitált a megválasztása ellen, hiszen Gyurcsányné is az ex-SZDSZ-es klán tagja, akivel Brüsszelben együtt fogják hátra mozdítani a magyarok szekerét. Kéz a kézben. Ahogy például a neveletlen a faragatlannal.

(Jellemző módon Dobrev nem is szavazott honfitársára, nemhogy gratulált volna neki, mint tette azt vele Járóka Lívia.)

Horváth K. József; blogstar

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »