A Momentum állja Szert Boglárka perköltségének egy részét

Szert Boglárka beperli az Antall József Tudásközpontot, a Momentum Mozgalom pedig közölte, hogy 800 ezer forintig állja a perköltséget.

Mint írják, elfogadhatatlannak tartják, hogy Magyarországon, 2017-ben diszkrimináció érjen bárkit a munkahelyén a politikai véleménye miatt. Támogatásként a Momentum 800 ezer forint keretösszegig átvállalja az első és másodfokú per perköltségét, ha elveszítené a pert.

Hírdetés

„A Momentum Mozgalom is úgy gondolja, hogy az ügyben a végsőkig el kell menni. Szimbolikus ügyről, a véleménynyilvánítás szabadságáról van szó. Nem félemlíthetnek meg senkit, nem élhetünk újra a kommunizmusban” – teszik hozzá.

Korábban az Antall József Tudásközpont vezetője is közölte, hogy beperli Szert Boglárkát. Mint ismert, az elnök jelezte: a központban dolgozó munkatársak ne lájkolják a budapesti olimpiát támadó posztokat. Szert Boglárka ezt követően egy vezetői értekezleten megvédte kolléganőjét, akit szerinte Antall megalázott egy lájk kapcsán. Szert úgy véli, az udvaroncok, lakájok, az udvari beszállítók túlbuzgósága van jelen a tudásközpontban, és neki emiatt kellett távoznia. Antall viszont tartja, hogy ő amiatt szólt az említett kolléganőnek, mert előre látta, hogy a hölgy majd aktívabban részt vesz az olimpiaellenes kampányban, ez pedig rossz fényt fog vetni az intézetre, belesodorja őket a belpolitikai csatározásokba.

Szert Boglárka lapunknak azt mondta, sokszor kontroll nélküli az állami pénzből élő réteg.

Antall Péter: Nem politikai ok miatt mondtak fel SzertnekAntall Péter azt állítja, Szert Boglárkának nem azért kellett mennie, mert megvédett egy munkatársat, aki lájkolta Facebookon az olimpiaellenes aláírásgyűjtést. Hanem egyrészt a szervezetben zajló átszervezés miatt, másfelől azért, mert rendszeresen késett, és egy ízben otrombán szidalmazta őt és családját szemtől szemben. Mint mondja, szóban többször, de írásban is figyelmeztette már Szertet, és nem kirúgásról van szó, hanem a munkavégzés alól mentette fel, amikor a hölgy már a felmondási idejét töltötte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »