A Mol veheti meg a Drehert

A Reuters hírügynökség értesülései szerint a Mol is ajánlatot tett egy konzorcium tagjaként sörmárkák megvásárlására a világ legnagyobb sörgyártójának, a Drehert is tulajdonló Anheusen-Busch InBevnek.

A hírügynökségnek kedden nyilatkozó források szerint legalább hat nem kötelező érvényű ajánlat érkezett egyebek mellett a cseh Pilsner Urquell és a lengyel Lech márkákra.

A Reuters értesülése szerint a Mol a lengyel Maspex Wadowice Group üdítőital gyártóval és a PZU biztosítóval együtt nyújtotta be ajánlatát, míg a japán Asahi Holdings sörgyártó a cseh PPF Group befektetési vállalattal együtt tett ajánlatot. További ajánlattévők között van a Mid Europa Partners, amely a Waberer’s új tulajdonosa, valamint egy svájci befektetési vállalat, egy kanadai nyugdíjalap és van köztük magántőke-befektető is.

Hírdetés

A második ajánlattételi kör decemberben lesz a Reuters forrásai szerint.

A Mol nem kommentálta az értesülést az MTI érdeklődésére.

A Portfolió arról ír, hogy ha az értesülések mégis helyesnek bizonyulnak és a Mol-csoport valóban tett ajánlatot, illetve tényleg sikerül megvásárolnia az Anheusen-Busch InBev kelet-európai operációját, akkor az azt fogja jelenteni, hogy ismét magyar kézbe kerül a Dreher, amelynek 1993 óta a SAB, majd később a SABMiller volt a tulajdonosa.

A belga-brazil Anheuser-Busch InBev októberben 96,2 milliárd dollárért felvásárolta a Dreher Sörgyárak anyavállalataként is ismert londoni székhelyű SABMillert, a világ második legnagyobb sörgyártóját. Az új sörgyártó a nemzetközi sörpiac harmadát felügyeli. Az AB InBev korábban közölte, teljes egészében értékesíteni kívánja a SABMiller magyarországi, romániai, csehországi, szlovákiai és lengyelországi aktíváit, valamint a Pilsner Urquell Egyesült Államokon kívüli értékesítési jogait.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »