A missziós gondolkodás elsajátítható – Képzést tartottak Szombathelyen az akolitusoknak

A missziós gondolkodás elsajátítható – Képzést tartottak Szombathelyen az akolitusoknak

A Szombathelyi Egyházmegye akolitusainak Kunszabó Zoltán állandó diakónus tartott képzési hétvégét április 1–2-án.

A hétvége előadója régóta tudottan erre a szolgálatra tette fel az életét. Kunszabó Zoltán állandó diakónus nemcsak tanítja, hanem valóban éli a missziót, az evangélium mindennapi terjesztését hazánkban és a határokon túl is.

Missziós egyház vagyunk, és ez nem csupán belemagyarázás, vagy holmi teológusi-teológiai fejtegetés konklúziója, hanem isteni parancs! Márknál olvashatjuk (Mk 16,15): „Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!”

A missziós gondolkodás elsajátítható, a missziós lelkület befogadható és felderíti az ember szívét. Van módszertana és tervezhető – a hétvégén a misszió végrehajtásáról is bőséges és gyakorlatias tanítást kaptak a résztvevők. Az elméleti tudás mellett nagyon fontosak voltak a gyakorlati példák, feladatok, kiscsoportos beszélgetések és tanúságtételek, megosztások.

Hírdetés

Elsősorban azt, hogy Isten irántunk való szeretete állandó, személyes és feltétlen. Aztán hogy a bűn az, amely elválaszt bennünket Atyánktól a szeretet forrásától. Attól, aki annyira szeret minket, hogy egyszülött fiát küldte el, hogy aki hisz benne el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Ezt a hatalmas ajándékot, a megváltás ajándékát pedig hittel és megtéréssel fogadhatjuk el…

A misszió persze nem egyéni, bozótharcos vállalkozás, csak közösségben lehet megmaradni és megvalósítani.

A teljes tudósítás a képzésről ITT olvasható.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »