A miniszterelnök vejének családja is alaposan bevásárolt az állami földekből

Több száz millió forintért vásároltak állami földet a miniszterelnök vejének családtagjai – írja a hirtv.hu.

Tiborcz amúgy egy tipikus magyar gazdaember, ez már messziről látszik rajta. Bizonyára minden nap hajnalban kel, ránéz a jószágra, ősszel és tavasszal vet, nyáron pedig arat. Szabadidejében az átlag húszas éveik végén járó magyar fiatalok életét éli. Néha yacht kikötőt vesz, rosszabb hétvégéken festményekre ruház be néhány millióért, utána pedig levezetésként vesz magának, vagy kedves feleségének valamit az Andrássy úton található Louis Vuitton boltban. Tudják, ez az a hely, ahol egy szebb táska annyiba kerül, mint egy éves magyar átlagfizetés.

A hirtv.hu információi szerint

több száz millió forintért vásároltak állami földet a miniszterelnök vejének családtagjai az árveréseken a Fejér megyei Mányon. Az egyik parcella 166 hektáros, a másik pedig 133 hektáros – a két területért több mint 330 millió forintot fizetnek Tiborczék.

Hírdetés

Na erre behúzok egy felest

A 444.hu közben kiderítette, hogy Orbán Viktor veje egy kastélyszálló megvásárlásában is közreműködött. Tiborcz István augusztusban annak a részvénytársaságnak az alapításában, amelynek leánycége év végén hozzájutott a turai kastélyhoz. A miniszterelnök veje állta a 100 ezer forintos cégbejegyzési illetéket.

A 200 millióért megvásárolt kastély a Pest megyei Turán található. 1883-ban épült Ybl Miklós tervei alapján a gabonakereskedéssel és bankügyletekkel foglalkozó Schossberger család megrendelésére. Az épületet az Operaház kistestvéreként is szokás emlegetni.

Egy biztos, Tiborcznak nem sok oka van mostanában panaszkodni…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »