A mindig jól értesült Csuhaj Ildikó és a szakmaiság

A mindig jól értesült Csuhaj Ildikó és a szakmaiság

Hatalmasat villantott a baloldal megint szakmaiságból. Ezúttal a mindig jól értesült Csuhaj Ildikó tett tanúságot politikai tudásáról plakáttörvény-ügyben.

Elég erősen rápörgött a magyar sajtó a plakáttörvényre. Ment is a matek keményen, hogy most akkor meglesz-e a Fidesznek a kétharmad, hogy átvigye, vagy sem. A komplett magyar értelmiség osztott és szorzott. Aztán a Fidesz húzott egyet és a kritikus rendelkezéseket beletuszkolta egy feles törvénybe.

A felháborodás nem maradt el. Hisz komplett bölcsészkarok számoltak hiába. A mindig jól értesült Csuhaj Ildikó pedig bement a szavazás után a tévébe elemezni. Érvelése szerint – hogy nem lett meg elsőre a Fidesznek a kétharmad, majd a törvényt átnyomta feles többséggel – annyira kínos a Fidesznek, hogy ehhez bizony komoly ember nem is adja a nevét. Ezért nem szavazta meg például Trócsányi László igazságügyi miniszter sem:

„Számos miniszter, én Trócsányi Lászlót sem láttam – ő meg ugye ő volt alkotmánybíró, igazságügyminiszter –, én őt sem láttam a parlamentben, hogy megszavazta volna ezt a mostani törvényt.”

Hírdetés

A mindig jól értesült Csuhaj Ildikónak természetesen igaza volt. Trócsányi László valóban nem szavazta meg a törvényt. Trócsányi László valóban nem nyomott gombot pénteken a parlamentben. Az igazságügy miniszternek azonban jó oka volt arra, hogy nem adta le a voksát.

Ez pedig az, hogy Trócsányi László nem képviselő, így aztán nem is szavazhatott a törvényről.

Nem várható el persze, hogy a mindig jól értesült Csuhaj Ildikó ezt tudja. Hisz csak olyan 20 éve él politikai újságírásból. Dolgozott több politikai lapnál és volt szerkesztője megannyi műsornak. Szerencséjére azonban ott ült mellette egy „politikai elemző”, Reiner Roland. De ő sem szólt közbe. Vagy azért, mert Reiner Rolandnak sincs szellentése arról, hogy – ellentétben az angol rendszerrel – Magyarországon nem minden miniszter képviselő is egyben, vagy azért, mert nem akarta megzavarni a mindig jól értesült Csuhaj Ildikó kiválóan felépített gondolatmenetét.

Bárhogy is volt, Csuhaj Ildikó ezúttal nem volt jól értesült. Valószínűleg félrevezették az alkotmányjogászok, vagy a saját magukat megnevezni nem tudó fideszes források.

Csak legalább azt ne tette volna hozzá, hogy „készültem”.


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »