A migránskaraván megpróbált áttörni az amerikai határon

Több száz közép-amerikai próbált meg áthatolni vasárnap az amerikai határon Tijuanánál Mexikóból – jelentette az AFP francia hírügynökség. A migránsok át akartak jutni a határon, a rendőrök paprikaspray-vel próbálták visszatartani őket. Ezért most több százan a folyón keresztül próbálnak az Egyesült Államokba jutni. Az amerikai határőrség közölte, hogy a San Diego-Tijuana határátkelőnél mindkét irányba teljesen leállították a forgalmat.

Nem engedem, hogy a bilaterális kapcsolatokban törést okozzon a migránsok vállalhatatlan viselkedése. […] Törvényellenesen cselekednek.” – mondta Tijuana polgármestere.

Hírdetés

Az illegális bevándorlók elsősorban Guatemalából, Hondurasból és Salvadorból indultak útnak még októberben. Donald Trump többször is kijelentette, hogy a karaván tagjai nem léphetnek be az Egyesült Államok területére, ennek megfelelően további intézkedéseket eszközölt a bevándorlók visszaszorítására: további 5000 katonát vezényelt ki a déli határra, a Nemzeti Gárdával és szögesdrót kerítéssel próbálja a migránsokat megfékezni.

Az illegális bevándorlók egyébként visszautasították, hogy Mexikóban telepedjenek le, valamint azt is, hogy ott kapjanak menedékjogot.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »