A migránsbarát politika tönkre is teheti a középosztályt

Francois Hollande elnökké választása nem történhetett volna meg a muszlim bevándorlók támogatása nélkül. Ez volt az első olyan győzelem, melyhez muszlim bevándorlók segítettek nyugat-európai politikust – jelentette ki Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Hozzátette: más országokban is van példa arra, hogy elsősorban, de nem kizárólag baloldali pártok a muszlim választók szavazataival kerülnek be a törvényhozásba.

Hírdetés

A muszlimok egyébként elsősorban meglévő pártokhoz csatlakoznak, nagyon ritkán alapítanak saját pártokat. A meglévő pártok ígérnek nekik különböző engedményeket: az autonómiájuk megerősítését, a saría bizonyos elemeinek engedélyezését, segélyeket. A pártok ezekért lobbiznak, a muszlimok pedig rájuk szavaznak. Ez egy érdekszövetség, fokozatos beépülést jelent a politikai életbe – jegyezte meg.

Beszélt arról is, hogy a németországi közvélemény és a mainstreammel szembenálló tábor támogatottságát illetően ellentmondásos hírek vannak. Figyelemre méltó, hogy a kölni eset kapcsán több mint egy tucat befolyásos regionális médium állt ki a rendőrség mellett, és egy informális közvélemény-kutatást is végeztek az olvasók körében, mely szerint 92 százalék helyeselte a hatóság eljárást, kivetnivalót pedig nem talált a „nafri” elnevezés használatában.

Speidl Bianka úgy véli: van egyfajta eltolódás abban az irányban, hogy explicit módon is kifejezzék a fővonallal való véleménykülönbséget, hogy másfajta politizálásra van szükség. A migránsbarát politika azért hosszú távon a nyugat-európai középosztályt veszélyezteti, és adott esetben tönkre is teheti.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »