A MIÉP után a Független Kisgazdapárttal is asztalhoz ült a Mi Hazánk

A MIÉP után a Független Kisgazdapárttal is asztalhoz ült a Mi Hazánk

Az FKGP-vel is tárgyalást kezdeményezett a Mi Hazánk a nemzeti összefogás jegyében, melynek a nemzeti radikalizmust képviselő MIÉP-en kívül így a nagy múltú Független Kisgazdapárt is a részese lehet – írják a párt Facebook-oldalán.

A parlamenti megbeszélésen a Mi Hazánk Mozgalmat Toroczkai László elnök, Novák Előd alelnök és Dr. Apáti István országgyűlési képviselő képviselte, míg az FKGP-t Hajdara Roland elnök, Márkus János és Paulina László elnökségi tagok. A programalapú egyeztetés egy értékelvű összefogás lehetőségét mutatta meg az Isten, haza, család jelszóhármas mentén.

A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt is szimpátiával fogadta a Mi Hazánk programját, mivel a nemzeti konzervatív értékek mindkét párt alapját képezik. A két szervezet kész közösen gyarapítani országunkat, éltetni nemzetünket, felemelni a méltatlanul magára hagyott magyar vidéket, megvédeni és megtartani a magyar földet, helyreállítani a cserben hagyott magyar dolgozók és kisgazdák elismerését.

Az elvtelenül egyesült balliberális tömbbel szemben a Mi Hazánk és az FKGP együttműködése mindenféle külső kényszertől vagy politikai spekulációtól mentesen indul el, anélkül, hogy bármelyik félnek is meg kellene tagadnia önmagát, illetve elveit! A nemzeti összefogás már az EP-választásra megvalósulhat és eredményt mutathat, harmadik utat kínálva ezzel a választóknak, valódi nemzeti értékek és elvek mentén. Se Gyurcsány, se Orbán elvásott rendszeréből nem kérünk! Hisszük, ha lassabban is, de céljainkat csak következetesen és hitelesen érhetjük el, mert a politikára is igaz: ki mint vet, úgy arat! – zárul a bejegyzés.

Többen vannak, mint a KDNP-sek vagy a Liberálisok

Novák Előd, a Mi Hazánk EP-kampányfőnöke a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, az összefogást a MIÉP-pel a párt egykori tagjaként azért kezdeményezte, mert jó szívvel gondol vissza a Csurka István által megalkotott, A nemzetépítő állam című programra, politikai szocializációja neki és ­Toroczkai Lászlónak is a MIÉP-ben kezdődött.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy ezek a pártok mennyire tekinthetők komolynak, Novák úgy fogalmazott, a MIÉP országos listát tudott állítani a tavalyi parlamenti választáson.

– Mindkét pártnak komolyabb támogatottsága van, mint az országgyűlési képviselettel rendelkező Liberálisoknak és a KDNP-nek – hangsúlyozta Novák.

Az FKGP-vel is tárgyalást kezdeményezett a Mi Hazánk a nemzeti összefogás jegyében, melynek a nemzeti radikalizmust…

Posted by Mi Hazánk Mozgalom on Monday, February 11, 2019


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »