A Mi Hazánk a kormány gyáva meghátrálásáról Úzvölgye kapcsán: a diplomáciai fegyverletétel nemcsak a Károlyi Mihály-félékre jellemző, hanem a Fideszre is

A Mi Hazánk a kormány gyáva meghátrálásáról Úzvölgye kapcsán: a diplomáciai fegyverletétel nemcsak a Károlyi Mihály-félékre jellemző, hanem a Fideszre is

Alább olvasható a közleményük:

Árulásnak tartja a Fidesz-kormány szolgalelkűségét a Mi Hazánk

Az úzvölgyi magyar hősök forognak sírjukban a román temetőgyalázás, majd a Fidesz-kormány szolgalelkűsége miatt, miután Szijjártó Péter ellenvetés nélkül elfogadta román kollégájának diktátumát, a katonatemető államosítását, amit pedig még az RMDSZ is ellenez. A Mi Hazánk szerint a történelemhamisító román állam térhódítását nem szabad elfogadni, a diplomáciai szabályokat felrúgó nagykövetüket ki kell utasítani Magyarországról, és a magyar-román alapszerződés felülvizsgálatára is szükség van.

Hírdetés

A Fidesz még mindig nem tanult a román EU-csatlakozás feltétel nélküli támogatásából, mely 2005-ben az erdélyi magyarság hasonló elárulása volt, mint a mostani. A diplomáciai fegyverletétel sajnos nemcsak a Károlyi Mihály-félékre jellemző, hanem a szavakban gyakran hangzatos szólamokat megütő Fideszre is, mely most Szerbia EU-csatlakozásának ugyanúgy feltétel nélküli megszavazására készül, miközben most sem halljuk az úzvölgyi botrány ügyében az Unió tiltakozását. A Magyarországra akkreditált nagykövetek is inkább csak a homoszexuális propagandáért állnak ki, Európa legnagyobb jogfosztott kisebbségével, a Trianonban elcsatolt területek magyarságával nem törődnek. A román diplomácia nemzetközi propagandagépezete most ismét ontja a hazugságokat, ezért a magyar külügyminisztériumnak haladéktalanul tiltakoznia és ellensúlyoznia kellene azokat tényszerű tájékoztatással, kampányt indítva pl. Tégy a magyargyűlölet ellen! címmel.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint nem Oroszországgal szemben kellene szankciókat alkalmazzon az EU részeként hazánk is az amerikai érdekek kiszolgálása mentén, hanem Romániával kapcsolatban kell megvizsgálni, hogy milyen eszközök maradtak az EU-csatlakozásuk feltétel nélküli megszavazása után. A történelmi árulásuk miatt is frusztrált román sovinisztákkal meg kell értetni: a halott katona nem ellenség.

A magyar kormány szolgalelkűsége miatt csak vérszemet kapnak a románok. Nem kellene szégyellni a nemzeti összetartozás ünnepévé nyilvánítani inkább a második bécsi döntés évfordulóját, mely határozat kihirdetésekor a román külügyminiszter elájult. Az efféle történelmi diadalokból végre magyar filmek kellenének, mely szintén súlyos kormányzati mulasztás még, pedig az ilyenekből szerezhetnék vissza önbecsülésüket a magyarok, akiknek újabb pofon most ez a kormányzati szolgalelkűséggel elkövetett árulás, az úzvölgyi temető államosításának szó nélküli elfogadása, mely után a külhoni magyarokat még kevésbé veszik majd emberszámba a románok.

Novák Előd
a Mi Hazánk alelnöke


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »