"A metrón szoktunk lopni. Napi ezer eurót is keresünk. Miért kellene szégyenkeznünk?" – Cigánylányok édes élete Rómában

"A metrón szoktunk lopni. Napi ezer eurót is keresünk. Miért kellene szégyenkeznünk?" – Cigánylányok édes élete Rómában

Az egyik olasz tévécsatorna riportere meginterjúvolt egy 13 és egy 15 éves cigánylányt. Arról kérdezték őket, miből élnek. Egyikőjük a következőképpen válaszolt: „A római metrón szoktunk lopni. Egy nap ezer eurót is megkeresünk. Miért kellene szégyenkeznünk? Mi csak keressük a jót magunknak… Ha meghalunk, úgyse számít. Ez az élet”. A tinédzser korú rejtett erőforrás szavait az Il Giornale című lap internetes változata is leközölte.

Az egyik cigánylány azt is elárulja, hogy „munka közben” gyakran felveszik a napszemüvegüket, mivel úgy „szexisebben néznek ki”. A polkorrektnek legkevésbé sem nevezhető – vagyis teljesen hiteles – tudósításból kiderül, hogy a Boszniából érkezett lányok mindenfajta „gátlás nélkül” ismerik be: lopásból élnek, mellyel kapcsolatban a legcsekélyebb aggályuk nincs. Amikor a riporter megkérdezi tőlük, hogy nem sajnálják-e azt az idős hölgyet, akit korábban megloptak, az egyik rejtett erőforrás azt válaszolja: „Jól vagyok, elviszem a pénzt, és minden oké”. A lányok elmondják, hogy időnként ugyan elviszi őket a rendőrség, ilyenkor ujjlenyomatot vesznek tőlük, de mivel gyerekek, azonnal el is engedik őket. Sem iskolába járni, sem dogozni nem akarnak. A napi ezer eurós zsákmányt pedig vásárlásra, ruhákra költik, ezen kívül járnak moziba, szórakoznak, fiúznak, sőt a pénzből még a „fűre” is futja.

Hírdetés

A lap arról is tájékoztatja az olvasókat, hogy hozzávetőleg 180 ezer „roma és szinti” keseríti meg az olaszok életét. Közülük állítólag 40 ezren élnek úgynevezett „nomád táborokban”, civilizált emberek számára elviselhetetlen körülmények között. A lap utal arra is, hogy a hatóságok korábban „nemzeti szükséghelyzetnek” nyilvánították a több tízezer vándorló cigány megjelenését. Csakhogy – olvasható a meglepően őszinte cikkben – a „baloldal sohasem akarta megoldani ezt a szükséghelyzetet”. Mi több, „amikor az ügy vitatémává válik, akkor a rasszizmus és idegengyűlölet vádjával illetik mindazokat, akik megoldást javasolnak” – vázolja az idehaza is olyannyira ismerős állapotokat a lap tudósítása.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »