A mentőszolgálat története során ilyenre még nem volt példa

A mentőszolgálat története során ilyenre még nem volt példa

Több mint 1,6 milliárd forint értékben, 2500 nagy értékű mentéstechnikai eszközt kapott az OMSZ.

Az elmúlt hónapokban a mentők történetének legnagyobb eszközbeszerzése indult el, ennek révén új defibrillátorokat, lélegeztetőgépeket, infúziós pumpákat és motoros váladékszívó eszközöket tudtak vásárolni a mentőautókba – ismertette az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója az InfoRádiónak. A 70 raklapnyi, mintegy 2500 darab nagy értékű eszköz révén nem csupán a mentőautópark, hanem az eszközpark is modernizálódik, emelte ki Csató Gábor.

Hírdetés

Az új eszközök, miután a legértékesebb és a legnagyobb tudással felszerelt mentéstechnikai eszközök, az úgynevezett magas szintű egységekben szolgáló eset-rohamkocsikba kerülnek. Ezekben mentőtiszt vagy mentőorvos teljesít szolgálatot az ápoló és mentőgépkocsivezető mellett, és mintegy 160 található belőlük országszerte.

Az Országos Mentőszolgálat most megvalósított eszközbeszerzése több mint 1,6 milliárd forint értékű volt, de további másfél milliárdos fejlesztést irányoztak elő a közeljövőben. Az elmúlt évben háromezer, kisebb értékű eszközöket vásárolt az OMSZ, ismertette a főigazgató, hozzátéve, hogy ilyen volumenű megújulásra még nem volt példa a mentőszolgálat történetében.

2010 óta több mint 950 új mentőautót vásárolhatott a mentőszolgálat, és idén és jövőre még 254 új mentőautó vásárlására biztosít keretet a kormányzat, amivel 5 év alá fog csökkenni az átlag életkora a futó autóknak, ami nemzetközi összehasonlításban is kiváló érték, tette hozzá Csató Gábor.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »