A mentőszervezet 500 migránst hozott volna Európába, a parti őrség visszaküldte őket

A mentőszervezet 500 migránst hozott volna Európába, a parti őrség visszaküldte őket

A líbiai parti őrség szerdán visszaküldött egy hajót Tripoliba, ötszáz migránssal a fedélzetén. A Sea-Watch nemzetközi civil mentőszervezet épp Európába akarta szállítani őket.

A Sea-Watch nemzetközi civil mentőszervezet egy kis lélekvesztőn összezsúfolódott migránsokat vett volna a fedelzetére, hogy Európába hozza őket, mikor a líbiai parti őrség hajója nagy sebességgel érkezve közbeavatkozott.

Az eset nagyjából 30 kilométerre történt Tripolitól- írja az Index. A parti őrség szóvivője szerint tűzharcot is vívtak az embercsempészekkel, de erről több részletet nem árult el, azt viszont még hozzátette:

„a Sea-Watch megpróbálta megakadályozni a munkánkat, fel akarta venni hajójára a migránsokat, mondván, Líbiában nem voltak biztonságban.”

Hírdetés

Az incidens kapcsán megszólalt Ruben Neugebauer is, a Sea-Watch szóvivője. Elmondta, hogy az olasz parti őrség tájékoztatta őket arról, hogy a líbiai hatóságok veszik át az irányítást azon a területen, ahol ők migránsokat akarnak felvenni.

„Mindenféle figyelmeztetés nélkül haladtak el közvetlenül a hajónk orra előtt, ami nagyon veszélyes helyzetet teremtett”

– tette hozzá a szóvivő.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »