A Mennyben vannak állatok?

A Mennyben vannak állatok?

Boldog ország az, ahol a hazai politika egyik fővadászának épületes nyilatkozata nyomán a közéleti viták gyújtópontjába kerülhet a kérdés: vajon az állatok a mennybe jutnak-e. Természetesen nem szeretnénk állást foglalni-e kérdésben, mindenkinek magának kell eldönteni, hol is található Cirmi, vagy Buksi örök vadászmezeje. Ám kíváncsiak voltunk, mit gondolnak erről a pártok. 

A KDNP és a szocialisták véleménye már ismert.

A kereszténydemokraták elnöke, Semjén Zsolt szerint az állatoknak nincs lelke, így nem juthatnak a Mennyországba.

Az MSZP képviselője, Kiss László erre közleményben reagált, amelyben „dermesztőnek” nevezi, ezt az álláspontot, és védelmébe veszi az állatokat, meg az ő lelküket.

Úgy véljük, a többi párt sem kerülheti meg a válaszadást erre a nemzet és az emberiség, sőt az állatság számára is kulcsfontosságú kérdésben, így megkerestük a különböző politikai erőket, nyilvánuljanak meg: szerintük az állatok is mennybe kerülnek, vagy csak az emberek? Szerencsére mi nem állunk bojkott alatt, mint a Hírtv, így mindenki reagált a megkeresésünkre.

A Fidesz szerint a arra érdemesek odajutnak, de a Fidesz nem tesz különbséget ember és állat között, a világnézeti kérdéseket a KDNP-re hagyja. Azt azért hozzátették a keményen dolgozó haszonállatok, különösen a korán kelő kakasok, valószínűleg a Mennybe jutnak.

Hírdetés

A Liberálisok úgy vélik, mindenkinek joga van eldönteni, hova megy halála után, és ebbe sem a baloldali, sem a jobboldali populizmus nem szólhat bele.

A PM leszögezte: Nem tudják létezik-e Mennyország, de mindenkinek biztosítani kell az esélyegyenlőséget, hogy oda juthasson, nemtől, fajtól, kortól, vallási meggyőződéstől és szőrszíntől függetlenül.

Az LMP kerek és egyértelmű választ adott: a zöldek szerint a Földet tönkre tevő, mohó és telhetetlen emberiség eljátszotta a lehetőségét az üdvözölésre, így csak az állatok juthatnak a Mennybe.

A Jobbik leszögezte: véget kell vetni annak az ultraliberális vircsaftnak, hogy minden halott lélek oda megy, ahová akar. Minden állampolgárra, emberekre és állatokra is ugyanazok a szabályok és kötelességek vonatkoznak, így a Jobbik halála után is mindenkit oda küld, ahová való.

A Munkáspárt szerint a Mennyországot egyszer már sikerült a földön megteremteni 1989 előtt, és remélik, hogy egyszer mindannyian visszajuthatunk oda. Az állatok viszont csak akkor, ha TSZ-ben vagy állami gazdaságban élnek.

Gőgös Zoltán külön közleményt juttatott el hozzánk, amelyben határozottan kijelenti: csak köhögtem az imént, nincs is nálam puska.


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »