A mellkasi fájdalom okai

A mellkasi fájdalom okai

Egy kicsit erősebb mellkasi fájdalom esetén sokan halálra rémülnek, mert azt gondolják, hogy szívrohamuk van. Pedig nem minden esetben ez a helyzet – a fájdalomnak számos egyéb oka lehet.

Mindenesetre menjünk biztosra, és ha szokatlan vagy túl erős a fájdalom, hívjunk orvost, de azért tudjunk róla, hogy nem minden esetben van ok a komoly aggodalomra – írja a Házipatika.com.

Azoknak, akiknek még sosem volt dolguk ilyesmivel, bizonyára meglepőnek tűnhet, hogyan téveszthető össze a gyomorégés a szívrohammal – pedig lehetséges. Ha például valaki refluxos, és a gyomrából a sav visszaáramlik a nyelőcsövébe, az okozhat fájdalmat, égető érzést mellkasi tájékon. Ha ilyesmit érzünk, menjünk szakemberhez – komoly esély van rá, hogy szívproblémák helyett gyomorproblémákat fog diagnosztizálni.

Hírdetés

Ha hosszú kihagyás után sportolni kezdünk, és súlyzózunk vagy saját testsúlyos gyakorlatokat végzünk, akkor megeshet, hogy egyszerűen csak izomhúzódásunk lett a szokatlan megerőltetéstől. Ha tehát sportolás után érezzük a fájdalmat, nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni.

Ezt az állapotot vírusfertőzés vagy akár mellkasi sérülés is kiválthatja, és szintén mellkasi fájdalommal jár – pontosabban nyomásérzettel mellkason, illetve a terület érzékenységével. A jó hír, hogy néhány nap, esetleg hét alatt a fájdalom elmúlik –  az orvos írhat fel gyógyszert a fájdalom csillapítására.

A szívet egy zsák veszi körül, ez a zsák a pericardium vagy más néven szívburok, amely két rétegből áll. Ennek a két rétegnek a gyulladása a pericarditis, azaz a szívburokgyulladás.  A leggyakoribb tünete a mellkasi fájdalom. Ez a fájdalom leggyakrabban éles és szúró jellegű. Fokozatosan vagy hirtelen is kialakulhat és a hátba, nyakba, karba sugározhat.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »