A Mein Kampf találkozik a dzsiháddal, a magyarok antiszemiták

A Mein Kampf találkozik a dzsiháddal, a magyarok antiszemiták

HAARETZ

Izrael minőség szempontjából messze kiemelkedő napilapjának sikerült egy olyan kretén cikket írnia, amely tényleg párját ritkítja.

De előtte egy pár szót magáról a lapról, amelynek izraeli kiadásával szemben („Hárec”), az angol kiadás nevét nem szabad átírni, mert az nem héber betűkkel jelenik meg, hanem „Haaretz”-ként.

Eme, alapirányzatában véve baloldali napilap messze kiemelkedik angol nyelvű helyi társai közül, mert szinte csak ebben találhatók olyan kritikus írások, amelyek szerzőit bírálóik „rendszerkritikusoknak” nevezik, mint Gideon Levyt, vagy Amira Hasst, akiknek cikkei – ha a nyugati világ szinte bármely fősodratú lapjában jelennének meg – egészen biztosan kiérdemelnék az ilyenkor szokásos és kötelező „antiszemita” jelzőt.

Ugyanakkor ugyanezen lap számos cikke kritikátlanul veszi át a kormány vonalát.

Most viszont olyan írás jelent meg benne, amely valóban meghökkentő a tekintetben, hogy túlmegy mindazon, amit a ráció határain belül maradónak tekinthetünk. Miközben nem felejt el belerúgni Magyarországba.

Hírdetés

A cikket súlyosbítja, hogy szerzője, Julia Ebner, „terrorizmusszakértő” és – persze – „szélsőségességkutató”, valamint könyvet is írt „A düh: az iszlamista és szélsőjobboldaliság ördögi köre” címmel.

 

Folytatás:

http://www.demokrata.hu/hir/kulfold/mein-kampf-talalkozik-dzsihaddal-magyarok-antiszemitak

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »