"A megrontás nemi beavatás" – leleplezték a fiúkat molesztáló libsikedvenc Varnus Xavér hazugságait

"A megrontás nemi beavatás" – leleplezték a fiúkat molesztáló libsikedvenc Varnus Xavér hazugságait

Több ponton sem stimmel Varnus Xavér védekezése, akit november első hetében a Hit Rádióban vádolt meg egy negyvenes éveiben járó édesapa azzal, hogy 15 éves korában zaklatta őt egy orgonaművész – írja az Origó. A homoszexuális betegségével nyíltan kérkedő Varnus magára vette a vádat, és nevesítette Mérei Tamás csellóművészt, a Savaria Szimfonikus Zenekar volt vezetőjét, azt állítva, hazudik. Ám míg Méreinek tanúja is van a sokkoló történtekre, addig a balliberális értelmiségi körök által évtizedekig dédelgetett orgonista sztorija sehogy sem áll össze. Eközben a PestiSrácok.hu-t (PS) is megkereste egy illető, aki szintén Varnus Xavért vádolja zaklatással, ám – miután története valóságtartalmát eddig semmivel sem igazolta – azt egyelőre nem közölheti a lap.

Varnus Xavér már a sokadik a hazai művészvilágban, akit szexuális zaklatással vádoltak meg az elmúlt hónapokban. Mérei Tamás csellóművész azt állítja, a mai napig nem heverte ki azt a traumát, amit Varnus szexuális nyomulása okozott neki 15 éves korában. Az Origó vasárnapi cikke arra világít rá, Varnus Xavér magát árulta el, amikor azt mondta, felismerte vádlója hangjában Mérei Tamást, a rádió ugyanis a hangot eltorzította.

Mivel Mérei Tamás 1973. augusztusban született, ezért Varnus Xavér megpróbálja azzal hitelteleníteni, hogy 1989-ben már 16 éves volt. Csakhogy egyrészt augusztusig még csak 15 éves volt, másrészt, ha az eset néhány héttel vagy hónappal a 16. születésnapja után történt, az sem változtat semmin. Másrészt a "rendszerváltás" időpontjával takarózik, amit ezek szerint Varnus 1989. november 29. elé tesz. Létezhet (létezik is) persze, olyan értelmezés, hogy 1989 volt az ún. rendszerváltás éve, de tény, hogy az első szabad választás második fordulóját 1990. április 8-án tartották, az első szabad, többpárti parlament pedig 1990. május 2-án alakult meg

Az orgonista akkor is valótlant állít, amikor azt írja, hogy az ominózus koncert 1990. április 20-án volt. Az Origó rátalált a pártállami Népszabadság 1989. évi egyik decemberi számában a programajánlóra, melyben azt írták: „a világhírű kanadai orgonaművész és improvizátor” szenteste, azaz december 24-én ad koncertet a Kassai téri templom új orgonáján. Vagyis egy koncertje biztosan volt 1989-ben Varnus Xavérnak Magyarországon, csak ezek szerint megfeledkezett róla. Ahogy arról is, hogy a Mérei Tamás és kamarazenekara, a Musica Pannonica felkérésére történt lemezfelvételről egyszer már nyilatkozott.

Ellentmondások mindenhol

Miközben Varnus most azt állítja, hogy ez 1992-ben volt, amikor Mérei zeneakadémista és 19 éves volt – egy korábbi interjúban azt még ő is 1989-re datálta. Néven nevezte a karnagyot, Petró Jánost, aki viszont 1991 végén lemondott a karnagyi posztról. Vagyis a találkozó ezek szerint nem lehetett 1992-ben. Mérei viszont nem is ezt az alkalmat említette:

A szombathelyi református templomban mutattak be minket egymásnak, jelen volt a Savaria Szimfonikus Zenekar karnagya, a református lelkész és a szüleim is. A közös koncertjeink nem a turné részei voltak, Varnus Xavér őrségi templomokban orgonált, többek között Nagyrákoson, Őriszentpéteren és Szentgotthárd településeken.

Hírdetés

Mérei Tamás állításainak tanúja is van, egy hegedűművész, aki írásban nyilatkozott, vállalva, hogy szavait a bíróság előtt is elismétli, ha szükséges. Varnus azt is állította, hogy 1989-ben, amikor zaklatta Méreit, egy kanadai falucskában élt és nem volt még sem kanadai sem magyar útlevele, a beutazási engedélyt is csak 1989 végén kapta meg. 1994-ben a Szabad Földnek viszont úgy mesélte, hogy 1984-ben, amikor a Kanadában vendégszereplő édesapját meglátogatta, megkapta a kanadai letelepedésre jogosító okmányt.

A balliberális elit kedvence

Mérei Tamás azóta újra megszólalt a Hit Rádióban, ahol elmondta, hogy Varnus Xavér akkor este elővette a nemi szervét, és azt mondta, tegyék azt, ami jól esik. Mérei azt is megjegyezte, nyilatkozata óta többen megkeresték, akik azt állítják, őket is zaklatta az orgonista. Az Origó összeállítása azzal a konklúzióval zárul, hogy Varnus éppen úgy cselekszik, ahogy az előtte megvádolt művészek, támad, perrel fenyegetőzik, de visszavonulót fog fújni. Mint írják, Varnus Xavér egyébként a magyarországi balliberális kulturális élet nagy kedvence és gyakorlott lódítója.

Úgy világhírű, hogy ezt ő állítja. Rajta kívül senki. Soha, semmilyen értékelhető nemzetközi díja nem volt, soha egyetlen nagy lemeztársaság nem készített vele lemezfelvételt külföldön, és soha nem jelent meg róla rangos külföldi újságban érdemi kritika. A magát világhírű orgonaművésznek nevező celeb, aki egy ideig a szélsőségesen elfogult, balliberális Heti Hetesben is szerepelt, csaknem az összes díját 2002 és 2010 között, az MSZP-SZDSZ-kormányoktól kapta, de azért a Kossuth-díjat még ők is sajnálták tőle…

Eközben a PS egy másik, névtelen levelet is kapott, amely még Mérei verziójánál is durvább dolgokat állít Varnusról. Ám – miután a levélíró eddig nem fedte föl kilétét, és nem igazolta története valóságtartalmát – azt egyelőre nem közölhetik le. Ugyanakkor amit írt, az tökéletesen egybevág azzal, amit Mérei is felvázolt, illetve, amelyet korábban maga Varnus Xavér is vállalt, hisz saját könyvében ecsetelte testi kapcsolatait kamasz fiúkkal. Szerinte a megrontás nemi beavatás, csakhogy ha azt valóban fiatalkorúakkal követte el, meggyőzve őket arról, hogy homoszexuálisok, bűncselekményeket követhetett el.

(PS – Origó nyomán)

A Népszabadság után a Heti Hetes van soron – lehet siratni ezt az antimagyar gettósöpredéket is

Egy buzival kevesebb: remélhetőleg végleg elhagyta az országot Varnus Xavér


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »