A megfelelő teremcipő kiválasztása (x)

A megfelelő teremcipő kiválasztása (x)

Ahogy közeledik a tél, úgy lesz egyre közelebb a teremfoci ideje is. Amikor már az időjárás nem engedi, hogy odakint tudjunk edzéseket, mérkőzéseket tartani, mindenki előveszi a teremcipőjét és elindul a téli szezon. Most még pont időben vagyunk ahhoz, hogy kiválasszuk a megfelelő focicipőt a hideg hónapokra.

Hogyan kell teremcipőt választani?

Ha megnézzük a Focicipőbolt terem focicipő kínálatát, akkor láthatjuk, hogy rengeteg alternatíva közül lehet válogatni. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen cipőben futunk ki a pályára. Nagymértékben meghatározza majd a sebességünket, a stabilitást, a tapadást és úgy összességében az edzés vagy mérkőzés során nyújtott teljesítményünket.

A tökéletes teremcipő kényelmes és megbízhatóan működik sima felületeken. A teremcipő a többi focicipőhöz képest igazi különlegességnek számít. Ez az egyik leguniverzálisabb sportcipő. Könnyed, rugalmas, de mégis stabil. Parkettán, gumin és műanyag felületen is tökéletesen megállja a helyét.

Viszonylag sima gumitalp található mindegyiken, aminek tökéletesen kell tapadnia, hogy az irányváltások stabilak legyen, a stabilitással pedig egy pillanatra se legyen problémánk. A vásárlás során néhány szempontra kiemelten figyelni kell. Az elsődleges tényező a méret, mivel fontos, hogy a lábbeli tökéletesen illeszkedjen a lábfejünkhöz. Ha szorít, vagy pont ellenkezőleg, mozog benne a lábunk, az a teljesítményre is komoly hatással van. Ha nem passzol megfelelően a lábunkra a teremcipő, akkor dekoncentráltak és feszültek leszünk.

Hírdetés

A boka kialakítása is kulcskérdés. Itt már az egyedi igényekre is figyelni kell: a piaci kínálatban találhatunk klasszikus, illetve magasított, a bokát stabilan tartó modellt is. Végül, de nem utolsósorban ott van az anyaghasználat is. Az illeszkedés és stabilitás mellett a szellőzés is fontos. Vannak ultramodern technológiával tervezett, bőr rátétes cipők is, de olcsó és egyben rugalmas verziót is találhatunk.

Mennyire fontos az ár?

Az árcédula a legtöbb esetben egyenes arányosságban van a minőséggel. Ha hetente többször vagy akár napi szinten focizunk teremben, akkor mindenképpen a magasabb árkategóriából érdemes választani. A prémiumminőségű teremcipők sokkal jobban bírják a gyűrődést, nagyobb terhelés mellett is tökéletes teljesítményt nyújtanak. A megfelelő teremcipő segítségével kihozhatjuk magunkból a maximumot úgy, hogy még a sérülés kockázatát is minimálisra csökkentjük.

Csak teremben használjuk!

Nem hiába a teremcipő megnevezés. Más felületen vagy a szabadban nem érdemes vele próbálkozni. Könnyedén megcsúszhatunk benne, ami akár sérülést is okozhat. A teremcipő maradjon a teremben, odakintre pedig válasszunk a stoplis vagy műfüves focicipők közül. Ez az első szempont, ha új lábbelit akarunk vásárolni, hogy megnézzük, pontosan milyen pályán és körülmények között akarjuk hordani.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »