A megelevenedett pokol, amit a sztrádán tapasztalni – hőkamerás videó

A megelevenedett pokol, amit a sztrádán tapasztalni – hőkamerás videó

A Magyar Közút mérnökségi szakembereinek sincs könnyű dolga hőségriadó idején.

A társaság nemrég az M7-es autópálya elválasztósávjában zajló kaszálási munkákról készített hőkamerás felvételeket (is), lásd alább. Ezen jól látszik, hogy mennyivel forróbb az aszfalt, mint az út menti környezet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hírdetés

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Érdekes látni, hogy az elválasztósávban lévő növényzetnél 32 fok körüli a hőmérséklet, míg az autópálya lehajtó ágán, ahol kisebb a forgalom és az autók menetszele is kevésbé „hűti” a burkolatot,

ott már közel 49 fokot mértek.

„És akkor arról nem is beszéltünk még, hogy az aszfaltozási munkáknál jóval 100 fok feletti hőmérséklet a jellemző” – emeli ki Instagram-posztjában a Magyar Közút. Ilyen időjárási körülmények között ez azt is jelenti, hogy egy friss aszfaltozásnál még a szokásosnál is több időt kellett várni, hogy megfelelő hőmérsékletre hűljön vissza a burkolat.

Az elmúlt napokban a Közút valamennyi munkaterületére és munkahelyére kiterjedően hőségriasztást rendeltek el. A munkavédelmi előírásokat mindig szem előtt tartva, megfelelően gondoskodnak az utakon dolgozó – útüzemeltető és útellenőr – szakembereikről hőség idején – teszik hozzá. „Biztosítjuk számukra a megfelelő hőmérsékletű ivóvizet, a megfelelő öltözéket, védőkészítményeket stb.”

A fentieken túl az úton folyó munkákat a lehetőségekhez képest igyekeznek megfelelően átütemezni napszakokon belül úgy, hogy közben a szükséges beavatkozásokat is maradéktalanul elláthassák. De nemcsak magukra, az úton lévőkre is gondolnak, így ha szükséges és lehetséges, akkor a jelentősebb torlódások idején, ha huzamosabb ideig áll a forgalom, akkor vízosztásra is felkészültek a mérnökségek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »