A Mediaworks stratégiai igazgatója lett Élő Gábor

A Mediaworks stratégiai igazgatónak nevezte ki Élő Gábort – közölte a cég pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint elsődleges feladata a cég közép- és hosszú távú terveinek előkészítése, megalkotása és a megvalósítás támogatása lesz.

Mint felidézték: Élő Gábor az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban érettségizett, diplomáját a Pázmány Péter Római Katolikus Egyetem Hittudományi Karán szerezte.

Hírdetés

Pályafutását televíziósként kezdte a pécsi körzeti stúdióban szerkesztő-riporterként, műsorvezetőként, illetve éveken át tudósította a Magyar Televízió Híradóját a régióból. Ezt követően a Hét és a Ma reggel műsorvezetője, valamint a Híradó főszerkesztő-helyettese volt. 2005-ben az Echo TV hírigazgatója, majd a Lánchíd Rádió főszerkesztője volt. 2010-ben a Magyar Televízió hírigazgatója lett, majd az MTI Hírcentrum vezetőjeként dolgozott.

A Mediaworks közleménye kitért arra is, hogy Élő Gábort 2011. december 15-én rendkívüli felmondással bocsátották el állásából a “Lomnici-ügyként ismertté vált kitakarási botrány” miatt. Kiemelték: 2013-ban a bíróság megállapította, hogy a felmondás jogellenes volt. “Lomnici Zoltán kiretusálásában Élő Gábort sem közvetett, sem közvetlen felelősség nem terheli, az általános vezetői felelősségre való hivatkozás pedig jogellenes”.

A szakember az utóbbi években a Magyar Nemzet Online, majd a Magyar Idők Online főszerkesztői feladatait látta el – olvasható a közleményben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »