A MAZSIHISZ nem tudja követni Köves Slomót! Megírták, mit kellene tennie a Jobbiknak

A MAZSIHISZ nem tudja követni Köves Slomót! Megírták, mit kellene tennie a Jobbiknak

„Vona Gábor Hanukája és a felelős zsidó érdekképviselet” – címmel írta meg a gondolatait Heisler András, a Mazsihisz-elnöke, illetve Kiss Henriett Mazsihisz-alelnöke. Nem nyitnak könnyen, de észlelik a próbálkozást. De, ha a Jobbik a továbbiakban egy sikeres és egy nyitott Magyarországért dolgozna akkor nem is lenne szükségük a zsidó szervezetek hitelesítésére.

Rögzítik azt, hogy Köves Slomó rabbival (EMIH elnöke) ellentétben nem gondolják azt, hogy az ünnepi jókívánságokra nyílt levelével kell válaszolni, ugyanakkor nyílt levelezés nélkül sem feleltek meg Vona Gábor üdvözletére. Emlékeztetnek arra is, hogy Köves korábban még pálinkázó fejtágítóra hívta a jobbikosokat, majd pár hónappal később megsértődik. Hozzáteszik: nem mindig tudják követni a rivális zsidó egyház első emberét.

Megjegyzik, hogy nem zárható ki, hogy a Jobbikban egyszer valódi fordulat következhet be, hisz’ látjuk, szervezetek, pártok képesek a változásra.

Észleljük az utóbbi idők próbálkozásait, és tény, hogy jobb hanukai üdvözletet kapni, mint antiszemita uszítást.

Az is jó, ha a Jobbik vezetői tényleg nem tűrik el például a vecsési alapszervezetük öntudatos zsidózását.”

Meglátásuk szerint azonban egy hanukai üdvözlettel nem lehet letudni „hosszú évek rasszizmusát” és Vona Gábornak azt a levelét kritizálják, amivel Köves Slomó válaszára válaszolt.

Hírdetés

Mint írják „a Tanácsköztársaság alatti terror épp úgy nem kímélte a zsidóságot, ahogy a nem zsidó magyarokat, és ugyanez igaz a sztálinista terrorra is. 1956 zsidó hőseit pedig oldalakon át lehetne sorolni.”

Mi több szerintük „a Jobbiknak nem csak a magyar zsidók, de más magyar kisebbségi csoportok – mindenekelőtt cigány honfitársaink – elleni uszításáért is felelősséget kell vállalnia.”A MAZSIHISZ nyitott mindenki felé, aki valóban közeledni akar, de azt írják, hogy „a jó szándékot és a töredelmet nem lehet kiváltani, nem lehet „megúszni” átlátszó, helyzetfelmérő gesztusokkal.”

Elismerik azt, hogy

Vona Gáborra és pártjára sok fiatal ember hallgat

„Vonának velük van feladata” – fogalmaznak. 

Hozzáteszik:

ha ennek szellemében őszintén és eredményesen dolgoznak egy nyitott és sikeres Magyarországért, akkor nem lesz szükségük arra, hogy zsidó szervezetekkel próbálják hitelesíttetni hirtelen fordulatukat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »