A Mária téri református palotánál kezdődik a temesvári megemlékezések sora

A Mária téri református palotánál kezdődik a temesvári megemlékezések sora

Ez évben is tartanak megemlékezést Temesváron az 1989-es antikommunista népfölkelés és rendszerváltó forradalom kitörésének évfordulóján és eredeti helyszínén.

A Mária téri református templomnál (hivatalos címe: Temesvár, Timotei Cipariu u. 1. sz.) december 15-én, csütörtökön 16 órakor főhajtás és koszorúzás lesz Tőkés László volt temesvári lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács országos alapító elnöke részvételével. Emlékező áhítatot Demeter Sándor, a temesvár-belvárosi református gyülekezet lelkipásztora tart.

16.30 órától fórumra kerül sor az Újvárossy Ernő gyülekezeti teremben, Visszatekintés a kezdetekhez címmel. Előadók: Tőkés László püspök, EMNT-elnök (Nagyvárad), Gabriel Andreescu politológus, egyetemi tanár (Bukarest), Lönhárt Tamás történész, egyetemi docens (Kolozsvár), Florian Mihalcea publicista, a Temesvár Társaság elnöke (Temesvár), Kincses Előd ügyvéd, közíró, jogvédő (Marosvásárhely). Moderál Szilágyi Zsolt politológus, az Európai Lelkiismeret és Emlékezet Platform (Platform of European Memory and Conscience) vezetőségi tagja.

A mementón és a fórumon részt vehet minden érdeklődő, különösen várják a Temesvár Emlékbizottság, a Temesvár Társaság, a presbitérium és a gyülekezet egykori és mostani tagjait, de nemzetiségi és felekezeti hovatartozástól függetlenül bárkit.

Hírdetés

Forrás: Maszol.ro

The post A Mária téri református palotánál kezdődik a temesvári megemlékezések sora appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »