A Manchester City kettős győzelemmel jutott a BL negyedöntőjébe

A Manchester City kettős győzelemmel jutott a BL negyedöntőjébe

A Liverpoolhoz hasonlóan a Manchester City is a Puskás Arénában aratott kettős győzelemmel jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Riyad Mahrez, a Manchester City (j) és Ramy Bensebani, a Borussia Mönchengladbach játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján játszott mérkőzésen Budapesten, a Puskás Arénában 2021. március 16-án – MTI/Illyés Tibor

Az angol listavezető a budapesti, első felvonáson 2–0-ra nyert, az ugyancsak Puskás Arénában rendezett visszavágón pedig szűk húsz perc után ismét kettővel vezetett.

Végül ezt az előnyt megőrizte a lefújásig, így akárcsak a Liverpool, kettő 2-0-ás budapesti győzelemmel jutott negyeddöntőbe.

A manchesteriek már több mint 700 perce nem kaptak gólt a BL-ben, amelynek történetében ez a második leghosszabb sorozat az Arsenal 15 évvel ezelőtti 995 perce után.

Hírdetés

Az újabb vereséggel szintén folytatódott a németek rossz sorozata: amióta a klub bejelentette, hogy Marco Rose vezetőedző a nyáron a Borussia Dortmund irányítását veszi át, azóta hetedik tétmérkőzését is elvesztette a gárda.

A negyed- és az elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:

Manchester City (angol) – Borussia Mönchengladbach (német) 2–0 (2–0)

gól: De Bruyne (12.), Gündogan (18.)

Továbbjutott: a Manchester City, kettős győzelemmel, 4-0-ás összesítéssel.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »