A Máltai Szeretetszolgálat kínál új esélyt a 300 legkilátástalanabb magyar településnek

A Máltai Szeretetszolgálat kínál új esélyt a 300 legkilátástalanabb magyar településnek

Pályázni kell a Felzárkózó települések programjában. A “jelszó”: fete.hu.

Az ország 300 legszegényebb településének felzárkóztatására ír ki pályázatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Alapítvány. A Felzárkózó települések programban érintett falvakban induló segítő programok megvalósítására civil szervezetek, alapítványok, közalapítványok, egyházak jelentkezését várják – tájékoztatta a szeretetszolgálat csütörtökön az MTI-t.

A KSH adatai alapján kijelölt 300 legszegényebb településen mintegy 300 ezer ember él az átlagosnál lényegesen rosszabb körülmények között, az átlagosnál kétszer magasabb születésszám miatt pedig az érintett falvakban egyre nő a gyerekek és a fiatalok száma – közölték.

A magyar kormány 2019-ben indította el a Felzárkózó települések programot, amelynek

végrehajtása eddig 118 településen kezdődött el,

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */ ado.slave('adoceanindexhuokdtbqijve', {myMaster: 'dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47', onServerEmission: function(){document.getElementById("y-adoceanindexhuokdtbqijve").classList.add("uysdfa6ds");}, onServerEmissionEmpty: function(){} });

húsz karitatív és civil szervezet közreműködésével – tették hozzá.

“A programban megjelenő uniós finanszírozás miatt a lebonyolításban is az uniós szabályozás érvényesül, ezért pályázatot írnak ki a megvalósító szervezeteknek” – olvasható a közleményben.

A szeretetszolgálat jelezte azt is, hogy a felhívás anyagait a Felzárkózó települések program hivatalos oldalán, a fete.hu felületen társadalmi egyeztetésre bocsátják, az észrevételeket szeptember 28-án éjfélig várják.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »