A Makovecz családnak nem tetszik, ami történik

A Makovecz családnak nem tetszik, ami történik

Méltatlannak tartják a tervezett emlékmű egyes lehetséges paramétereit, illetve a körülötte kialakult hisztériát.

Megütközéssel és sajnálattal vette tudomásul a Makovecz család és a Makovecz Imre Alapítvány, hogy a sajtóból kellett értesülniük egy Budapest szívében elhelyezkedő, nagyméretű emlékmű terveiről – erről adtak ki közleményt kedd reggel az érintettek, ugyanakkor köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki a néhai építész emlékét, szellemiségét tisztelik, ápolják.

Hírdetés

Azt a közlemény kiadói megjegyzik, döntés még nem született a tervekben talán létező emlékművel kapcsolatban, sem a helyszínéről, sem a végleges formájáról. „Minthogy sem a családnak, sem az alapítványnak nem állt módjában megismerni az emlékmű terveit, jelenleg csak a terjedő hírekből megismert mérettel kapcsolatosan fejezzük ki fenntartásainkat, illetve megjegyezzük, hogy egy emlékmű helyét soha nem szerencsés egy másik elmozdításával megteremteni” – szögezi le az írás.

„Nem kétséges, hogy előbb-utóbb időszerű lesz Makovecz Imrének emlékművet állítani, ez azonban csakis a családdal és az alapítvánnyal együttműködve, teljes nézetazonosságon alapuló közös akarattal valósítható meg, s nem utolsósorban: elejét véve a hozzá méltatlan hisztériának” – olvasható a közleményben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »