A mai washingtoni magyar nagykövet is a Zwack/Jeszenszky/Szemerkényi-féle Stockholm-szindrómás vonaton

A mai washingtoni magyar nagykövet is a Zwack/Jeszenszky/Szemerkényi-féle Stockholm-szindrómás vonaton

Súlyosan “bűnös” vagyok abban, hogy a fentebb említett két urat és egy hölgyet hosszú éveken át több tucat cikkben bíráltam. Akkoriban a jobboldali sajtóban – hogy finom legyek – nem hemzsegtünk az ilyen irányú cikkekkel, de a bírálatokat az olvasók észrevehetően pozitívan fogadták.

Visszatekintve pedig mindenki eldöntheti, vajon megérte-e őket oda nem csak kinevezni, de – az egy botrány miatt szerencsére hamar kiesett Zwackon kívül, aki egyébként később SZDSZ színekben lett parlamenti képviselő – hosszú időn át ott is tartani őket, noha viselkedésükről már hivatali pozíciójuk betöltése előtt is ordított az, ami ők ma, de immár leplezetlenül.

Nem érhet az a vád, hogy a jelenlegi washingtoni nagykövetet, Szabó Lászlót, akár névvel meg is említettem volna az elmúlt fél évben, amióta Szemerkényit követően elfoglalta nagyköveti székét.

Ennek fő oka,  hogy – ellentétben az említett nagykövetek idejével – ma Szijjártó Péter személyében a rendszerváltás óta fényévekkel a legjobb és legbátrabb külügyminiszterünk van, aki nem amerikai és transzatlanti, de nagyon is magyar érdekeket képvisel.

Arra gondoltam, adjunk Szabó László nagykövetnek kíméleti időt az első bírálatig.

A jelek azonban egyre inkább sűrűsödtek, hogy ugyanazt a vonalat képviseli, mint a jobboldali kormányok által kinevezett elődei közül azok, akik például soha nem vették maguknak a fáradságot, hogy tollat ragadjanak és legalább az amerikai sajtóban megjelenő leggaládabb újságcikkekre cáfolatot írjanak. És mind több jel mutat arra, hogy Szabó László is olyanokat támogat, akik fogadóországában hazája ellenségei. Azaz ő is Stockholm-szindrómás.

Nem is szólva arról,  hogy Szemerkényi stábjának nem tagját nem cserélte le, beleértve az e stáb egyik legvisszataszítóbb, a protokollon kívül szinte semmivel nem törődő Gedeon Béla sajtóattasét, aki miatt több e-mailt kaptam amerikai magyaroktól.

De most már elég a türelemből.

Tegnap az alább csatolt Twitter-üzenet ment ki a nagykövetségtől, rajta azzal, hogy a washingtoni magyar nagykövetség segíti, támogatja az Atlanti Tanácsot és felhívja a figyelmet, hogy május 1-jéig lehet annak “atlantista” ösztöndíjára jelentkezni.

Hírdetés

Most pedig idézem, mit írt április 5-én honlapján e szervezet, azaz az Atlanti Tanács, amelyet nem csak a washingtoni magyar nagykövetség támogat, de, “természetesen”, a Magyarországot, jobboldali kormányát gyűlölő és állandóan gyalázó egyéb  atlantistákat és neokonokat folyamatosan pénzelő Fellegi Tamás “Magyar Kezdeményezések Alapítványa”, amely szintén közpénzből adakozik.

Tehát három nappal a választások előtt ezen Atlanti Tanács e cikkében (http://www.atlanticcouncil.org/blogs/new-atlanticist/curb-your-enthusiasm-even-if-viktor-orban-loses-sunday-hungarian-democracy-is-still-in-trouble) Orbán Viktor “illiberális demokráciáját” “gyógyítandó betegségnek” nevezte.

Majd Márki-Zayt, Hódmezővásárhely új polgármesterét magasztalta, akinek “tizenkét pontos terve van ahhoz, hogy megjavítsa és megújítsa a magyar demokráciát, miután Orbán már végleg távozik a színről. Márk-Zay javaslatainak fele azon mély és mindenen áthatoló korrupció elleni harccal kapcsolatos, amely ma megfertőzi a magyar politikát és a gazdaságot…Ami azt jelenti, hogy ha Orbán el is tűnik, egy egész sor különféle okokból a magyar demokráciának egy mély lyukból kell kiásnia magát”.

Az olvasókat arra kérem, ismét gondoljanak arra, van-e a földkerekségen olyan ország, amelyik nemhogy minden, de akár egyetlen területen is  tudatosan az ellenségeit támogatja.

A nagykövetség alább csatolt Twitter-üzenete pedig itt található: https://twitter.com/HungaryinUSA/status/989514056989073409

Hungarian Embassy DC‏ @HungaryinUSA

Call for applictions of the Atlantic Council’s Atlanticist Fellowship! The application deadline of the Atlantic Council’s new Atlanticist Fellowship program is approaching. Apply by Tue, May 1, 2018. More: http://www.atlanticcouncil.org/programs/future-europe-initiative/atlanticist-fellowship?platform=hootsuite … Click here to apply: https://form.jotform.com/80536076548160 

4:38 PM – 26 Apr 2018

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »