A magyarországi Heineken dolgozói féltik a munkahelyeiket

Mérlegelésre kéri a Heineken elleni bojkotthoz csatlakozókat a Heineken Hungária Zrt. üzemi tanácsa, miután Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője a cégcsoport termékeivel szembeni bojkottra kérte az embereket a román védjegyvita miatt.

Patakiné Varga Emília, az üzemi tanács elnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy a bojkottot kiváltó esemény teljesen független a magyarországi vállalattól, annak mintegy ötszáz dolgozójától.

A felhíváshoz csatlakozók veszélyeztetik a cégcsoport magyarországi dolgozóinak munkahelyeit, ezáltal megélhetését

Hírdetés

– fűzte hozzá. Magyar Zoltán keddi budapesti sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte a marosvásárhelyi táblabíróság pénteki jogerős döntését, amellyel betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását. A politikus értékelése szerint a bojkottal nyomást lehet helyezni a multinacionális cégre.

A sör gyártóját azonban a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy eltulajdonították szellemi tulajdonát. A marosvásárhelyi táblabíróság szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: a táblabíróság elutasította az Igazi Csíki Sört gyártó Lixid Project Kft. és a cég alapítója, Lénárd András fellebbezését, érvényben hagyva a 2015 júliusában hozott ítéletet.

A Heineken Hungária Zrt. az amszterdami székhelyű Heineken csoport tagja, Magyarországon Sopronban és Martfűn rendelkeznek gyártóbázissal. Mellesleg Magyarországon a cég termékei közzé tartozik többek között a Soproni, Steffl, az Arany Fácán, a Kaiser is.

Közben Boldog István, a Fidesz országgyűlési képviselője is bejelentette, hogy addig nem fogyaszt Heineken terméket, amíg Romániában tiltják az Igazi Csíki Sör készítését és forgalmazását. A cég mellett több magyarországi cég is kiállt, például a „magyar kóla”, a Tikkadt Szöcske is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »