A magyarok ragaszkodnak Orbánhoz, mert Gyurcsány újból megszívatná őket

A magyarok ragaszkodnak Orbánhoz, mert Gyurcsány újból megszívatná őket

Ez az út tehát járhatatlan kormánybuktatási célból.

Orbánt egyszerűen le kell váltani és kész, már a fideszesek jó része is egyetért vele – sugallja Németh Péter a hirklikk.hu-n. Az a Németh Péter, aki nemrég – átmeneti megszakítás után – újból a Népszava főszerkesztője lett, ahova, mint tudjuk, a baloldalon nem lehet csak úgy oda kerülni.

Éppen Gyurcsány tette közzé talányos bejegyzését a Facebookon: „Mögötte állok”. Sötétkék tónusban, fekete betűkkel. Nem kétséges, Németh Péter mögött is Gyurcsány Ferenc áll, ahogy az összes balos kolléga mögött, még akkor is, ha ezt tagadják. Ők ugyanis teljesen független/objektívnek mondják magukat, bennünket pedig – akik a jobboldalon vállaltan konzervatív, nemzeti világnézetet vallunk – simán propagandistáznak. Miközben éppen ők tagadják le a valósághoz fűződő szoros világnézeti kapcsolódásukat, ellentétben velünk. Így aztán úgy gondolják, hogy nem derül ki, hogy formálják át a valóságot hazugsággá.

Épp úgy, ahogy a „Bárki jobb lenne Orbánnál” című írásban Németh teszi.

A szöveget alapvetően áthatja egy már-már kóros kétségbeesés. Annak felismerése, hogy választáson ezt a kormányt Gyurcsányék egyszerűen képtelenek megdönteni. Mert nincsenek elegen. Sőt! Nagyon kevesen vannak, s az időközi választások is lépten-nyomon azt igazolják vissza, hogy a magyarok még a rezsicsökkentés korlátozása, illetve a katatörvény módosított szabályai ellenére is változatlan intenzitással kitartanak Orbán támogatói a kormány mellett.

Ez az út tehát járhatatlan kormánybuktatási célból.

És akkor kétségbeesésében előáll Németh a másik forgatókönyvvel. Akár Gyurcsány is írhatta volna, aki mostanában annyira „készülődik”, hogy nem győzi naponta közzétenni sejtelmes, de Orbánt mindig egyértelműen és határozottan gyalázó bejegyzéseit. Németh folytatja a gyurcsányi etetést: ha „belépnénk az európai ügyészségbe, akkor megnőne a befektetők bizalma, akkor elindulnának a visszatartott uniós pénzek ebbe az irányba, és máris hatalmasat lépne előre az ország.”
Tehát csak ezeket kéne megtenni, s akkor itt lenne a Kánaán, amire Orbán ugye képtelen. Ezzel még – szerinte – a fideszesek is egyetértenek. Gyurcsány nyilván ezt csinálná, látszólag erre készülődik. És aztán hopp, nem is olyan hirtelen előjönne a farbával és letolnák a torkunkon a feketelevest. Azt írja Németh – vagy a mögötte álló – Gyurcsány, tök mindegy: „Nem, nem lenne rezsicsökkentés, lenne ezzel szemben sávos teherviselés, nem zuhanna rá egyszerre mindenkire a súlyos áram- és gázár, és persze nem lenne szükség rezsibiztosra sem, akinek semmi hitele, és nem lenne szükség hazug érvelésre sem.”
Gyurcsány nem hazudna, megszívatná a magyarokat, ahogy a csövön kifér.

Hírdetés

Ezt a magyarok persze nyilván nem nyelik be, ezért Brüsszelen és a háborús uszítóvá előlépett Soroson keresztül – úgy gondolják – el kell érni, hogy Magyarország kivéreztetésével gyengítsék le Orbánt, hogy adja át bárkinek a hatalmat, akár még Fideszen belül is.

De azt is jól tudják, hogy ez forgatókönyv sem válik be. De azért próbálkoznak. Ezért olyan talányos Fletó bejegyzéseiben, ezért mondatja ki a szándékot feltétlen kiszolgálójával, Németh Péterrel. A lényeg: Gyurcsánynak egyszerűen tele van a gatyája, mert látja, hogy az ő politikai horizontján mindenképpen vöröslik a naplemente.

A Böszme készülődésével kapcsolatban egy kis tréfával fejezném be írásomat.

Kapitány! – rohannak a matrózok a parancsnokhoz. – Jobbról ellenséges hajók! – Rendben, fiúk, akkor készüljünk fel az ütközetre… Hozzátok ide a vörös ingemet! – Miért pont a vöröset? – Abban nem látja az ellenség, ha megsebesülök és folyik a vérem, így aztán a végsőkig tudok küzdeni ellenük
Még be sem fejezi, lélekszakadva jön egy matróz: – Kapitány úr, balról két ellenséges hajó… Már megközelítettek. – Rendben, fiúk! Ebben az esetben hozzátok a barna nadrágomat!

Horváth K. József – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »