„A magyarok megérdemlik ezt”

Elégedett a 2017-es budapesti vizes világbajnokság fő helyszínének, a Dagály Úszóarénának a munkálataival a nemzetközi szövetség. A FINA delegációja a helyszínen tekintette meg az építkezést.

Folyamatos a munka a 2017-es vizes világbajnokság helyszínén, a Dagálynál. „Jól haladunk, minden tervvel elkészültünk, ezért is tudjuk ma Marculescu úrral aláírni a jóváhagyott, elfogadott terveket. Megvan az építési engedélyünk, minden bontási munka lezárult, száz százalékban elkészültünk a földmunkával, befejeződött az alapozás, és lendületesen halad a szerkezetépítés. Jövő nyáron tető alá kerül az épület, és kész leszünk a szerkezetépítéssel” – jelentette ki Fürjes Balázs kormánybiztos.

Hírdetés

A FINA ügyvezető igazgatója a helyszínen tekintette meg az épülő úszóarénát, amelynek két saroktornya is elkészült már. Cornel Marculescu elégedett volt a látottakkal. „Legutóbb májusban jártam itt, amikor letettük az alapkövet, most pedig már ez a látvány fogadott. Biztos vagyok abban, hogy 2017-re egy fantasztikus uszodában rendezünk majd világbajnokságot. Úgy gondolom, hogy a budapestiek és a magyarok meg is érdemlik, ez ugyanis nagyszerű hely lesz, ahova a világ minden pontjáról a legjobbak érkeznek majd, egy nagyszerű világbajnokságra!” – fogalmazott az ügyvezető igazgatója.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint még bőven van tennivaló a Dagálynál. „Még nagyon kell hajtani, még nagyon kell igyekezni. Mindenki akkor lesz elégedett, ha már be tud ugrani, leússza az első hosszt, jól mérik az időket, a közönség tajtékzik a boldogságtól, mert még győz is. Ez nagyon biztató, de elégedett csak akkor vagyok, ha már minden kész” – mondta el Gyárfás Tamás.

A Nemzetközi Úszószövetség elfogadta a Dagály Úszóaréna végleges terveit. Az aréna  2017 májusára készül el. A vizes vb idején 15 ezer, azt követően pedig 5 ezer néző befogadására lesz alkalmas.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »