A magyarok ki nem állhatják a cigányokat – közölte az alapigazságot "Joci" kapcsán az eurovíziós alkalmazás

A magyarok ki nem állhatják a cigányokat – közölte az alapigazságot "Joci" kapcsán az eurovíziós alkalmazás

Cigányellenesként és diszkriminatívként jellemezték a magyarokat és az Orbán-kormányt az Eurovision 2017 osztrák mobilalkalmazásában. Abban, hogy a magyarság az elégségesnél sokkal több tapasztalattal rendelkezik a cigányságról, és ez alapján a legkevésbé sem tartja kívánatos népcsoportnak, tökéletesen igazuk van, ahogy megfelel a valóságnak Orbánék diszkriminációja is – csak éppen szélsőségesen cigánypárti, a magyarok kárára megvalósuló pozitív diszkriminációról van szó…

"A magyarok nem látják szívesen a romákat, és az Orbán-kormány is diszkriminálja azt a népcsoportot, amihez Pápai Joci tartozik" – olvasható az Eurovíziós Dalfesztivál osztrák mobilapplikációjában az énekest bemutató szövegben.

Hozzáteszik: a "romáknak" Magyarország uniós tagsága ellenére is el kell szenvedniük a diszkriminációt.

Hírdetés

Az alkalmazásban fellelhető szöveget az élő adás alatt sikerült még jobban megfejelnie az ORF riporterének, aki a cigányt nemes egyszerűséggel így nevezte: "rappelő Dzsingisz kán Magyarországról".

Mindez csupán azért problémás, mivel a versenyt szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által lefektetett versenyszabályzat szerint politikai üzenetet nem tartalmazhat az Eurovíziós Dalfesztivál. Úgy tűnik, az osztrákok figyelmét elkerülte ez az apróság.

(Pesti Srácok nyomán)

Korábban írtuk: Az eurovíziós döntőben a cigányunk – nem annak örül, hogy az országot képviselheti, hanem hogy "romaként" jutott be


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »