A magyargyűlölő Rareș Bogdan megint félre siklott…

A magyargyűlölő Rareș Bogdan megint félre siklott…

Újabb magyarellenes kirohanással „alapozta meg” az RMDSZ és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) közötti esetleges kormányzati együttműködést a PNL szélsőséges sovinizmusáról hírhedt első alelnöke, Rareș Bogdan. Az európai parlamenti képviselő egy hétfő esti televíziós bejelentkezésben azt mondta: pártja nem akar együtt kormányozni az RMDSZ-szel.

“Amikor Kelemen Hunor minden reggel felmondja az alkotmány első cikkelyét, és megérti… Amit meg kell tanulnia, neki és azoknak, akik szövetkezni akarnak velünk, az az, hogy Románia egységes, oszthatatlan nemzetállam…

– mondta Bogdan az Antena 3 hírtelevízióban.

Ezzel a televíziós műsorvezetőből politikussá avanzsált, a magyarok elleni uszító, a médiatanács részéről számos bírságot eredményező műsorairól hírhedt Bogdan szembe megy saját pártbeli főnökével.

Ludovic Orban miniszterelnök, a PNL elnöke ugyanis még szeptember 10-én az Európai Parlament néppárti frakciójának igazgatótanácsával folytatott távértekezleten Kelemen Hunorral együtt arról beszélt, hogy a december 6-ai parlamenti választást követően a PNL és az RMDSZ közös kormányzásra készül. Orban megerősítette: pártja az EPP tagpártjaival, a – parlamenti küszöb átlépésére jelenleg esélytelennek tartott – Népi Mozgalom Párttal (PMP), illetve az RMDSZ-szel szeretne kormánykoalíciót alkotni.

Hírdetés

Az RMDSZ is szövetségre akar lépni az önkormányzati választások után a PNL-vel mindenütt, ahol lehetséges, mert Romániának politikai stabilitásra van szüksége – mutatott rá Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke kifejtette: Romániában folyamatos politikai válság van, az utóbbi nyolc évben tíz kormánya volt az országnak. Úgy vélte: a helyhatósági és parlamenti választások után stabilitásra, hosszú távú építkezésre kell törekedni. „Az RMDSZ-nek és a PNL-nek azonos célkitűzése van: Románia fejlesztése, ezért túl kell lépni a múlt problémáin, és a jövőre kell koncentrálni” – hangoztatta Kelemen Hunor.

Forrás: Krónika

www.hungaryfirst.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »