A magyar uniós tagság megerősítéséről kezdeményez népszavazást Ujhelyi István

A magyar uniós tagság megerősítéséről kezdeményez népszavazást Ujhelyi István

Bejelentése szerint országgyűlési törvényalkotást kíván elérni a baloldali EP-képviselő, de ehhez legelőször is a vonatkozó kérdést kell hitelesítenie a választási bizottságnak.

Az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője közleményében úgy értékeli a jelen helyzetet, hogy „soha olyan komoly és valódi veszély nem fenyegette még Magyarország uniós tagságát, mint most, amikor világos és egyértelmű lett, hogy az Orbán Viktor vezette Fidesz-kormány képtelen teljeskörű kompromisszumra jutni az Európai Bizottsággal és a hazánknak járó források egy részét bizonyosan elveszítjük.” Meglátása szerint a jogállamisági eljárás végén meg fogják büntetni Magyarországot, és a Fidesz biztosan Brüsszelt fogja „felelőssé tenni a családok megélhetési válságáért”.

Hírdetés

A politikus attól tart, hogy „ha a pénzcsap elzáródik, nem lesz, ami az Unióban tartsa a rezsim vezetőit”.

Ezen gondolatmenet kapcsán véli úgy Ujhelyi István, hogy népszavazáson, de „minimum egy, a jelenlegi kormány kezét megkötő törvényben meg kell erősítenünk hazánk uniós tagságát”.

A következő napokban nyújtja be az illetékes választási bizottságnak azt a jogászokkal egyeztetett kérdést, miszerint „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt Magyarország Európai Uniós tagsága iránti elkötelezettségéről?”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »