A Magyar Turán Szövetség csapata Kazakisztánban – A Nagy Sztyepp Nomád Világa – rendezvényen

A Magyar Turán Szövetség csapata Kazakisztánban – A Nagy Sztyepp Nomád Világa – rendezvényen

Az elmúlt héten tartották Kazakisztánban az Ulu Dala Köshpendiler Alemy, “A Nagy Sztyepp Nomád Világa” nagyszabású nemzetközi hagyományőrző rendezvényt. A nomád fesztiválnak a Magyar Turán Alapítvány a társszervezője volt. A rendezvényen tradicionális íjász, lovas bemutatók, népzenei koncertek voltak megtekinthetők, ízelítőt nyújtottak több lovasnomád múltú nép kultúrájából.

A nomád ünnepet Burunday város (Almaty megye) határában, a szkíta kori kurgánok, ősi idők óta tisztelt mezején tartották meg 9 ország –köztük hazánk- részvételével. A lovasíjászokból és gyalogos hadi hagyományőrzőkből álló magyar csapat mindkét ünnepnapon a főbemutatót tartotta, ízelítőt nyújtva a IX-X. századi magyarság keleten is elismert harci tudásából. A nagysikerű szerepléssel a magyar hagyományőrzők ismét méltón képviselték hazánkat.

A rendezvényt Almaty akimátusa is támogatta, Baibek Baurzhan Kydyrgaliuly akim vezetésével. A kazak főszervező Aynur Akinova, az ünnep társzervezője a Magyar-Turán Alapítvány volt. A kazak szervezők közül említést érdemel Kairat Baltabay, aki már több esemény szervezésében is részt vett, segítve a kazak-magyar kapcsolatok fejlesztését és alapítványunk munkáját Kazakisztánban.

Hírdetés


Forrás:kurultaj.hu
Tovább a cikkre »