A magyar–román határ eltorlaszolásával fenyegetőznek a teherfuvarozók

A magyar–román határ eltorlaszolásával fenyegetőznek a teherfuvarozók

Nehézkes a kamionforgalom a román–magyar határon: a szállítók szövetsége szerint rekordhosszúságú, 25 kilométeres sorok alakultak ki, és emiatt tiltakozó akciókat fontolgatnak, amelyekkel akár a személygépkocsik átkelését is megakadályozhatják.
Az Európa 2002 – Fuvarozók Munkáltatói Szövetsége (APTE 2002) képviselői azt mondták szerdán az Agerpres hírügynökségnek, hogy eddig nem tapasztalt mértékű problémákkal szembesülnek a román–magyar határon, ahol rekordhosszúságú, 25 kilométeres sorok alakultak ki olyan várakozási időkkel, amilyenekre „nem volt példa az utóbbi években”.

A fuvarozók „túlbuzgósággal” vádolják a magyar hatóságokat, amelyek november 1-jétől aprólékos ellenőrzésnek vetik alá a teherautókat, ez pedig rendkívül lelassítja a forgalmat.

Hírdetés

Az egyesület, amelynek 250 tagvállalata van, több mint 3800 kamionnal, tiltakozó akciókra készül a magyarországi határátkelőhelyeken. „Amennyiben nem oldódnak meg a problémák a magyar határon, el fogjuk torlaszolni a határátkelőket, beleértve a személygépkocsiknak fenntartott sávokat is” – mondta Dorin Pop, az APTE 2002 alelnöke.

A határrendészetnek a határátkelőknél való várakozási időket nyomon követő applikációja a következő számokat mutatja: Nagylak II – 400 perc, Gyulavarsánd – 210 perc, Nagylak I. – 60 perc.

A magyar határrendészet hétfői közleménye felhívta a figyelmet arra, hogy november 1-jétől aprólékosan ellenőrizni fogják, hogy a szállítók törlesztették-e például az útdíj be nem fizetése miatt esetleg korábban kirótt bírságokat.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »