A magyar rendőrökhöz kerülhettek a horvátok fegyverei

A Népszabadság szerint a magyar rendőrök egyszerűen összeszedhették és elrakhatták horvát kollégáik fegyvereit a magyarbólyi határnál.

Amikor a magyar rendőrök a magyarbólyi határnál megtudták, hogy hamarosan lefegyverezhetik horvát kollégáikat, egyszerűen összegyűjthették és elrejthették a pisztolyokat – írta a Népszabadság Online. Egy másik verzió szerint a párban lévő magyar és horvát rendőrök közül előbbiek szimplán zsebre tették társuk fegyverét, és a határátkelőhöz visszatérve adták újra oda azokat.

Hírdetés

A lap szerint a belügyi és rendőrségi vezetés nem nagyon igyekezett szeptember 18-a után, hogy tisztázza, hova lettek a Magyarországra érkező horvát rendőrök fegyverei. Aznap még átkutatták a lefoglalt horvát vasúti kocsit, de állítólag fegyvereket nem találtak. Először pedig Kovács Zoltán kormányszóvivő és Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó azt állították: a negyven horvát rendőrt a magyarok lefegyverezték. Az ORFK és Pintér Sándor belügyminiszter később viszont azt mondták, hogy ilyesmi nem történt, mert a horvátoknál nem volt fegyver. A helyszíni videók szerint viszont a horvát rendőrök pisztollyal az oldalukon érkeztek Magyarországra. A horvátok korábban 30 ezer eurós kártérítést követeltek a lefoglalt vonat miatt, a magyar fél viszont azt válaszolta, nem kapnak pénzt. A vonat több mint ezer migránst vitt a magyarbólyi vasútállomásra, a magyar kormány szerint viszont engedély nélkül lépte át a határt a horvát rendőrökkel együtt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »