A magyar plakátháborúról cikkez az orosz propaganda oldal

Politikai viták helyett plakátháború, így foglalja össze egy orosz és egy brit oldal is a bevándorlásellenes népszavazási kampányt.

Plakátháború lett a magyar népszavazási kampányból, írja a Szputnyik orosz állami propaganda oldal. Emlékeztetnek, hogy legalább négymillió embernek kell elmenni szavazni, hogy a népszavazás érvényes legyen és ez valószínűleg össze is jön, mert még a leglátványosabb ellenzéki mozgalom, a Kétfarkú Kutya Párt is részvételre buzdítja a híveit. Egyben idézik Orbán Viktort is, aki azt mondta, hogy a népszavazás nem a migránsok ellen, hanem Brüsszel ellen szól.

A Kétfarkú Kutya Párt kampányával foglalkozik a BBC is. A brit közszolgálati adó a párt vezetőjét idézi, aki szerint a gyűlöletkampány ellenségeskedést szül az országban, ezt akarják ellensúlyozni a szatirikus üzenetekkel. A BBC megjegyzi, hogy az ellenzéki pártok többsége teljesen megzavarodott a kormányzati propagandától és még a szocialisták között is van, aki támogatja a Fidesz népszavazási kérdését.

Rossz társaság – senkinek se kell az egyik legmagasabb magyar kitüntetés, ír összefoglalót az amerikai Quartz Bayer Zsolt lovagkereszt-botrányáról. Felidézik, hogy már több, mint 110-en adták vissza a díjukat és a gyűlöletkeltő cikkeiről ismert Bayer kitüntetése ellen civil jogvédő szervezetek is felszólaltak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »