A magyar kormány támogatja a Szent Korona híd megépítését

A magyar kormány támogatja a Szent Korona híd megépítését

Amint arról korábban már beszámoltunk, 2021. április 4-én fontos lépést tettek az Ipolybalog és Ipolyvece között megépítendő Szent Korona híd létrehozásának ügyében, amikor Bálint Péter és Molnár János polgármesterek – a települések képviselő-testületeinek felhatalmazásával – aláírták az együttműködési szándéknyilatkozatot, egyben megállapodást, amiben egyúttal országaik minisztériumainak hozzájárulását is kérték a határátkelő megépítéséhez.

Ipolybalog község a minap a közösségi oldalán tette közzé Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter levelét, amit Bálint Péternek, Ipolybalog polgármesterének címzett.

A kormány kiemelt céljai közé tartozik a határ menti térségek fejlesztése, az infrastrukturális összeköttetések helyreállítása, így az Ipoly-folyó két partja közötti közlekedési kapcsolatok bővítése is. Az új hidak a társadalmi szempontból összetartozó térségeket összekapcsolva gazdasági értelemben is élénkítő hatással bírnak”

Hírdetés

– fogalmazta meg a tárcavezető, majd így folytatta:

Az Ipolyvece és Ipolybalog közötti híd megépítését támogatom, megvalósulását szorgalmazni fogom a Szlovák Köztársaság kormányával folytatott tárgyalásaim során. Bízom benne, hogy közös erőfeszítéseinknek köszönhetően a tervezett fejlesztés mielőbb megvalósulhat.”

A levélben Kiss-Parciu Péter regionális és határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárt nevezték meg kapcsolattartóként.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »