A Magyar Gárda kivéreztetése I.: A nagy kézmosási kísérlet

2009-től hivatalosan megszűnt a parancsnoki felelősség: ‘A mozgalomban résztvevők tetteikért, tevékenységükért a mindenkori hatályos jogszabályok szerint SAJÁT MAGUK FELELNEK’. Kiss Róbert Országos Főkapitány’. Vagyis a félkatonai szervezetben a főparancsnok (legalábbis 2009-től) nem vállalt felelősséget semmiért, ami önmagában is botrányos.

Alább induló sorozatunkban szemelvényeket közlünk a Magyar Gárda kivéreztetése című, 2010-ben megjelent, de már nyomtatásban elfogyott könyvből a szerző, Reisz Zoltán gárdista engedélyével.

A NAGY, ERKÖLCSTELEN KÉZMOSÁSI KÍSÉRLET:

A Magyar Gárda Mozgalom Országos sajtóirodájának 2009. július 25-i (sok oldalas) közleményéből:

“A MOZGALOMBAN RÉSZTVEVŐK TETTEIKÉRT,TEVÉKENYSÉGÜKÉRT A MINDENKORI HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK SZERINT SAJÁT MAGUK FELELNEK. Kiss Róbert Országos Főkapitány”

A közleménnyel gyakorlatilag a Gárda vezetői eleve ki kívántak bújni a gárdával kapcsolatos politikai, erkölcsi, anyagi és egészségkárosítást okozó felelősségük alól!
Ezt a tájékoztatót erkölcstelennek tartom!

Főleg azok részére, akik nem voltak gárdisták vagy nem ismerték a Gárda belső működését: A Gárda mindig is hierarchikus rendszerben, szigorúan katonai parancsok szerint működött. A gárdisták minden cselekedetüket feletteseik parancsára hajtották végre. A gárdisták sok esetben fenyegetések hatására cselekedtek. Hogy lehetséges, hogy egy ilyen rendszerben működő szervezetnél elképzelni, hogy a parancs kiadójának nincs felelőssége a gárdisták parancsra elkövetett tetteiért?

A gárdisták az ütközetek során több esetben szenvedtek komoly sérüléseket (kéztörés, ájulás, mentővel történő újraélesztés, oszlatásokon történő gáz okozta sérülések). Meggyőződésem, hogy egyetlen gárdistában se merült fel a gondolat, hogy ezekért parancsnokai is felelősök!

Magukon a rendezvényeken való nem megjelenést is szankcionálták, inaktivitásra hivatkozva jogtalan kizárásokkal, gárdistából pártoló taggá leminősítéssel büntették a gárdistákat.

Hírdetés

Természetesen az idézett közlemény nem jutott minden gárdista tudomására. Ez a felelősség téma egyetlen szakaszgyűlésen, századgyűlésen sem volt megbeszélve a gárdistákkal: a gárdisták kivonulásai, a rendőrséggel való megütközések előtt sem volt erre felhívva a tagok figyelme!

Csak egy példa a megjelenési kényszerre:(levélváltások)
2009. 08. 23.
“Tisztelt Századparancsnok úr! Minek köszönhetem a felmentésemet a tisztség alól?
– talán annak, hogy egy hete elutaztam családommal nyaralni ahová vittem magammal az egyenruhámat, hogy majd megyek a Budapesti avatásra?
– talán annak, hogy vasárnapig ki volt fizetve a szállásunk és mi szombat reggel összepakoltunk, mert Szentendrére kellett menni gárda avatásra? /miközben a 4 és 6 éves gyermekeim sírtak, hogy még ne menjünk haza.
– talán annak, hogy bedagadt bokával is elindultam volna, hogy odaérjek du. 13h-ra és 11h-kor telefonon tudtam meg, hogy az avatás megtörtént?
– talán annak, hogy nem voltam internet közelben, s egy telefont sem kaptam semmiről, sem családi napról, sem éjszakai kivonulásról?
Köszönöm” szakaszvez. helyettes, rajparancsnok

Megjegyzés: Nem volt Jobbikos tag. Minden rangjától megfosztották. Természetesen a következő szakaszgyűlésen a jelenlévő gárdisták egyhangúan elutasítottuk a leváltását, mivel ezt megelőzőleg a szakasz tagjainak véleményét nem kérték ki, magának az eljárásnak a módját sem tartottuk elfogadhatónak. végül szakaszunk döntését a századparancsnok válaszra se méltatta. Helyére egy Jobbik tag került. (Az avatás 13 órára volt tervezve, de a helyszínen váratlanul úgy döntöttek, hogy 11-kor megtartják a rendkívül erős rendőrségi jelenlét miatt, erről ő nem tudhatott)

folytatjuk.


Forrás:magyarhajnal.com
Tovább a cikkre »