A magyar és a szlovák konyha versenye Rimaszombatban – Képekkel

A magyar és a szlovák konyha versenye Rimaszombatban – Képekkel

Nyitókép: Körkép.sk

A Magyar Konyha Hete keretén belül versenyt rendeztek a magyar és a szlovák konyha között Rimaszombatban a Fekete Sas étteremben. A verseny szervezője a Kereskedelmi és Szolgáltatási Szakközépiskola volt.

A versenyben az iskola és a magyarországi partneriskolák szakácsai mérték össze tudásukat, tapasztalatukat, kreativitásukat. A cél az volt, hogy egy jó légkörű baráti versengés keretén belül bemutassák a szlovák és a magyar konyhát, azok egyszerű, ám nagyon finom ételkiválóságait a vendégeknek, a szakmának, de egyben a diákoknak is. Elvárva tőlük a tanulást, a tapasztalatszerzést.

Jaroslav Bagačkának, az iskola igazgatójának a vélekedése szerint ez a fajta versengés maradéktalanul teljesíti a rendezvény kitűzött céljainak az elérését. A magyar fél szakácsai elmondták a Körképnek, hogy a verseny szerintük is nagy hatékonysággal teljesíti egy-egy konyha megismertetését.

Kiemelték, hogy ilyen rendezvényeken gyakran vesznek részt Magyarországon, Szlovákiában, Lengyelországban, de Csehországban is. Elmondtá, hogy az iskolával nagyon jó a kapcsolatuk, gyakori vendégek Rimaszombatban. Jó véleménnyel vannak a fogyasztókról is, visszajáróként látják, hogy a vendégek már ismerik őket, tudják, hogy milyen finomságokat kóstolhatnak, mit várhatnak tőlük.

A közösen kidolgozott verseny szabálya nagyon egyszerű volt: egy ebédidő alatt melyik csapat tud több ebédet eladni. Ami a versenyhez szükséges volt, mindent az iskola vezetése biztosított, ide tartozott a konyha, az étterem, a kiszolgálás.

Hírdetés

A Körkép.sk a helyszínen bizonyosodott meg arról, hogy a felek remekül végezték a feladatukat. A kiszolgálás professzionális szintű volt, a felszolgált ételek jellemezték a konyhák nemzeti jellegét, a vendégek láthatóan elégedetten fogyasztották a választott ebédjüket.

A verseny légkörét is csak dicsérni lehet, a vendéglátók csapata láthatóan igyekezett méltó környezetet biztosítani a verseny lebonyolításához, még élőzenéről is gondoskodtak Rák Magdaléna énekesnő és párja személyében.

A versenyt ebéd után értékelte ki Jaroslav Bagačka igazgató. Kiemelte, hogy a bírálóbizottság alapos értékelése szerint az eladott ebédek számai olyan közel állnak egymáshoz, hogy nem lehet egyértelműen győztest hirdetni. Ezért úgy határoztak, hogy mindkét csapatot győztesnek nyilvánítják, a szlovák és a magyar csapatot is. A csapatok megítélt díja 500-500 euró volt.

„Ez a döntés hűen tükrözi az ételek magas színvonalát és sokféleségét, nem csoda, hogy az étterem elégedett vendégekkel volt tele a verseny egész ideje alatt. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki részt vett a verseny megszervezésében. Köszönöm minden szakácsnak, alkalmazottnak, diáknak, akik bemutatták a nagyszerű tudásukat. Mindkét csapatnak gratulálok a megérdemelt eredményhez és előre örülök a következő hasonló eseményeknek, amelyek új kulináris élményeket és barátias vetélkedést hoznak létre országaink konyhái között.   Szívesen látjuk Önöket ismét a Fekete Sas étteremben, ahol mindenkire sok gasztronómiai finomság és kellemes környezet vár”

– mondta az igazgató.

Mede Géza

Képek a szerző és az iskola felvételei


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »