A lopással feljelentett államtitkár becsületsértést kiálltott

A lopással feljelentett államtitkár becsületsértést kiálltott

Miután Brenner Koloman, az Országgyűlés jobbikos alelnöke Facebook-oldalán közölte, hogy feljelentést tesz Fekete Péter ellen lopás miatt, a kultúráért felelős államtitkár nem hagyta szó nélkül a vádakat:

ha ezt komolyan gondolja, akkor ez becsületsértés

– mondta Fekete a Magyar Nemzetnek, aki szerint kiforgatták az Esterházy Péter és Gitta Könyvtár ünnepélyes megnyitóján mondott szavait. Kihangsúlyozta, hogy egy közgyűjteményből csakis hivatalosan kikölcsönözve, majd visszaadva vesz el.

Hírdetés

Mint mondja, közel 4 éve visz kultúrkincseket hasonló eseményekre. Ez idő alatt több mint 300 ehhez hasonló bemutatót tartott, ami véleménye szerint mára hagyománnyá vált, és az újságírók, a szervezők előre érdeklődnek, „mi lesz a mai kultúrkincs”.

Az államtitkár elgondolkodtatónak tartja, hogy miért pont ezen az eseményen próbált Brenner Koloman fogást találni a kultúrkincsek bemutatásán, ami ellen korábban soha senkinek nem volt kifogása.

Korábban több kulturális intézmény vezetője is kiállt Fekete Péter mellett, akik „szellemesnek, szimbolikusnak és formabontónak” nevezték az államtitkár szemléltető módszerét.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »