A lopakodó gyűlölet-pandémia nyomában Párizstól Nigériáig

A lopakodó gyűlölet-pandémia nyomában Párizstól Nigériáig

Naponta rádöbbenek arra, milyen elképesztő, megrettentő, olykor tényleg rettenetes világban élünk. Az „egyszer élünk” abszolút ateista, mégpedig nyugatiasan ateista (Isten nevével kozmetikázott) vakhite és életvezérelve gyorsabban elterjedt a 21. század elején, mint a COVID-19 vírus. Ráadásul ez az életelv szintjére emelt elvtelenség átjárja az egyéneken túl az intézményeket, mételyez közösségeket is.

Roppant paradoxonban, sőt szellemi-lelki hasadtságban vergődik a mai világ, s erről nagyon keveset beszélünk. Ezért még virulensebben terjed ez az anti-magatartásmód a hallgatás leple alatt. Az agresszivitás és a gyűlölet a mozgató ereje ennek a pusztító mentális pandémiának.

A zseniális Hawking halála előtti figyelmeztetése az emberiséghez

Nem tudom, ki hogy van vele, én három dolgot igyekszem minden nap feltétlenül megtenni. Gyorsan átfutom laptopomon a legfontosabb nemzetközi sajtóhíreket, 20-25 külföldi orgánum napi news-szolgáltatását. Aztán előveszem kedvenc herrnhuti német és francia Losungomat, hogy Isten Igéjével, a Lélek fegyvertárával vértezzem fel magam a napi rettenetek ellen. Éjfél körül meg ejtőzésként az álomba egészen mással érkezem meg, kvantumfizikával, egészen az ellenpóluson fellelhető érdekességekkel foglalkozom.

Hogy jön össze Hawking és a lopakodó mai gyűlölet-pandémia? Sajnos, nagyon egyszerűen. Megdöbbentően profetikus sorokat írt élete utolsó könyvében a gurulószékhez évtizedeken odaláncolt tudós, jóllehet nem tartozott sem az ószövetségi igazi próféták vonzás- vagy örököskörébe, sem a 21. századi álpróféták siserehadába. De amit leírt, az mélységesen igaz és nagyon-nagyon elgondolkodtató. Tehát mit írt a világhírű kozmológus?

Íme:„Még súlyosabb korlátot és veszélyt jelent a jövő nemzedékek számára, hogy még mindig élnek bennünk olyan ösztönök, köztük a különösen veszélyes agresszív indulatok, amelyek ősember korunkban épültek be a génjeinkbe.

Mellbevágó vagy éppenséggel szíven ütő mondatok! A nyílt és a burkolt, a lopakodó agresszió rafináltan sokfejű kimérája látszik lerombolni szemünk előtt és bennünk, közöttünk a jövőt. Nemcsak a genetikailag módosított vírusok, nemcsak az üvegházhatás bizonytalanná válása, hanem a nyílt vagy burkolt agresszivitás, a legbensőbb egyéni világtól a családon át, az iskolán keresztül egészen a nemzetközi diplomáciáig naponta termeli elképesztő jelenségeit. És ki tesz ez ellen? Ki beszél a médiában, ki ír az újságokban, ki emeli kormányprogram-, vagy oktatási szintre az agressziós veszély tudatosítását és a lehetséges védekezésnek, hatástalanításnak közösségi és egyéni módszereiről hol marad a nemzeti konzultáció?! Mintha szándékosan növelnénk kiszolgáltatottságunkat!

Két negatív példa, ami médiaszinten is megjelent

Miközben itthon előbb koronavírussal, majd az EU újabb hétéves költségvetésével volt tele a sajtó és a fejünk, részben érthető módon, közben a lopakodó agresszivitás pusztított, s mi ezt szó nélkül hagytuk/hagyjuk. Közel is, távol is… Az egyik durva helyszíne Nigéria, a másik, még rafináltabb, afféle francia rafinériával, negatív szellemességgel működő Párizsban, mégpedig az elmúlt 12 évben.

Genocídiumveszély Nigériában

Hírdetés

A Morning Star News adta hírül július 28-án, hogy fuláni muszlim „hordák” július 24-én, pénteken Nigéria közép-északi területén megöltek egy lelkészt, egy 5 éves kisfiút és 8 további személyt. A kisfiút, Joel Cephast és Shamah Kuyet Ishaya protestáns lelkészt Zikpakból este 20 és 24 óra között mészárolták le Kafanchan város környékén. Három embernek a lakását fölgyújtották. Az áldozatok között volt baptista, anglikán és római katolikus személy is.

Lelkészek közleményükben írják, úgy ölik a hordatagok az embereket, mint másutt a csirkéket. „Segítsetek, segítsetek!” – olvasható rövid felhívásukban. Január 30-án a CSI, a Keresztyén Nemzetközi Szolidaritás nevű szervezet már levelet intézett az ENSZ Biztonsági Tanácsához, melyben rámutattak a szörnyűséges helyzetre, ami Nigériában kialakult, s megfogalmazták: a helyzet a genocídium, a népirtás irányába felgyorsult.

A nigériai brutalitást sajtószinten megjelenítő Morning Star News közli annak a 14 nemzetközi szervezetnek az elérhetőségét, ahová együttérző vagy tiltakozó levelet, emailt lehet küldeni: /morningstarnews.org/resources/aid-agencies/

És mi a helyzet európai házunk táján?

Ha lehet fokozni az elképesztő tények sorát, akkor azt július 30-án reggel Keresztyénüldözés rovatcímmel megtette a CH vezéroldalán. A cikk címe: A keresztyénellenes akciók száma 285%-ra emelkedett 2008 óta Franciaországban. A bécsi székhelyű szervezet, melynek kissé hosszú a neve: Az Európai Keresztyének elleni Türelmetlenség és Diszkrimináció Figyelőszolgálata (OIDACE) megvizsgálta a kontinensünkön tapasztalható keresztyénüldözés helyzetét, s arra a megállapításra jutott, hogy

Ellen Fantini, a bécsi székhelyű szervezet igazgatója a The Christian Post-nak adott interjúban elmondta: „A francia kormány hivatalos tájékoztatója szerint 2008-ban 275 keresztyénellenes esetről tudnak. A cselekmények között szerepel vandalizmus, mely keresztyén templomok, szobrok és temetők ellen irányult, de papok és keresztyén hívők ellen is. 2019-ben már ezer fölött volt az esetek száma, 275-ről 285%-a ugrott”. A francia belügyminisztérium sajtóközleménye szerint 2019-ben pedig 1052 volt a keresztyénellenes inzultusok száma, ebből 56 súlyosnak minősült. Az akciók hátterében szélső balos csoportok, iszlámista radikálisok, radikális feminista csoportok állnak.

Még egyszer Hawking az újratervezett emberért

Említett könyvében természetesen a kiváló tudós, bár nem volt hívő ember, de az emberi nem eltökélt védelmezője, kereste a lehetséges megoldást vagy a kipróbálható stratégiát. Így jellemezte a szerinte jövőbiztosító alternatívát:

Ha az emberi faj képes újratervezni önmagát, és ezzel csökkenteni vagy teljesen kiküszöbölni önmaga elpusztításának kockázatát, akkor valószínűleg meghódít, benépesít….más bolygókat és csillagokat”.

Jézus jó 2000 éve az újratervezni önmagát 21. századi fogalmát egyszerűen így nevezte: metanoia, megtérés. Az Ő követségében és követésében pedig Pál ezt írta: „Változzatok meg értelmetek megújulásával…” (Róma 12,2). Azaz gondolkodásban, életvezetésben radikális fordulat kell. Másutt pedig erre kérte az efézusiakat: Újuljatok meg lelketekben és elmétekben” (Efézus 4,23). Azaz legyen a racionalitásban szív is, az értelmeteket járja át a számításon innen és túl a Lélek. Vajon ezért a keresztyén antropológiai újratervezésért mit teszünk már ma, s hogyan jutunk el erre a nemzeti, Kárpát-medencei egyetértésre? Mert ettől függ sok minden! Tervezzétek újra önmagatokat! Változzatok meg gondolkodásotokban és életviteletekben!

(Forrás: christianheadlines.com; morningstarnews.org; christianpost.com)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »