A Loki-ultrák sem mennek a DVSC–Fradira

A Loki-ultrák sem mennek a DVSC–Fradira

Csak szurkolói kártyával lehet jegyet venni a Ferencváros DVSC elleni idegenbeli meccsére, amelyet bojkottálnak a csapatok ultrái, így a stadion panghat az ürességtől.

Miután a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) lemondott a szurkolói kártyáról, a magyar élvonalból csupán a Ferencváros drukkereinél kötelező a szezon elejétől ennek használata, nélküle nem lehet bejutni a Fradi-szektorokba a bajnokikon – sem otthon, sem idegenben. A rendszert a Videoton elleni bajnokin játszották ki a klubvezetés döntését bíráló ultrák, akik Vidi-szurkolónak adták ki magukat, így az ellenfél szektorában skandálták végig a másfél héttel ezelőtti mérkőzést. A Ferencváros 3–1-re nyert, a Videoton pedig pénzbüntetést kapott az MLSZ-től, mert kvázi saját drukkerei szidták a Fradi klubelnökét, Kubatov Gábor fideszes politikust.

Hírdetés

A Fradi drukkerei hasonló trükkhöz folyamodhattak volna Debrecenben, ám a DVSC klubvezetése úgy döntött, csak erre a meccsre ismét szurkolói kártyához köti a jegyvásárlást, így a zöld-fehér ultrák nem jutnak be a meccsre. A DVSC indoklása szerint erre azért volt szükség, mert „rendőrség kiemelt biztonsági fokozatú mérkőzésként kezeli az augusztus 22-i DVSC-TEVA–FTC meccset”, ebben az esetben pedig kötelező a névre szóló jegyárusítás, ezért ismét előveszik a Nagyerdei Stadionkártyát.

A debreceni 4024 hírportál beszámolója szerint a debreceni ultrák kiakadtak, és bejelentették: ők sem lesznek ott a találkozón. „A debreceni klubvezetés hülyének nézi a szurkolókat, amikor egyik percről a másikra kötelezővé teszi a kártya használatát mondvacsinált » azonosítási nehézségekre« hivatkozva” – áll közleményükben. Az ultrák azt sugallják, hogy Kubatov Gábor ferencvárosi klubelnök telefonhívására vezetik be erre a meccsre a szurkolói kártya használatát Debrecenben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »