A Liverpool az utolsó pillanatban bukott

A Liverpool az utolsó pillanatban bukott

Tovább folytatódik a második számú európai kupasorozat spanyol dominanciája, legalábbis az elődöntők első mérkőzései után úgy tűnik, hispán házidöntőt rendezhetnek Baselben. A Villareal egy utolsó perces góllal győzte le a Liverpoolt, a zsinórban harmadik EL-címére pályázó Sevilla pedig 2-2-re végzett Lvivben a Sahtar Doneck ellen.

Villareal – Liverpool

Jürgen Klopp klasszikus befejező csatár nélkül küldte pályára csapatát az El Madrigalban, Benteke és Sturridge is a kispadon csücsült, a két fürge brazil támadó, Firmino és Coutinho próbált veszélyeztetni, de a Liverpool angol középpályása, Joe Allen előtt adódott az első ziccer. Tiszta helyzetből, a tizenegyespont magasságából lőhetett kapura, és telibe találta a hazaiak kapusát. A másik oldalon Soldado próbálkozott néhányszor, de izzadságszagú játékkal és gól nélkül zárult a félidő.

A második játékrészre aktívabban jött ki a Villareal, rögtön a szünet utáni első percben Bakambu fejelt kapufát egy szöglet után. A Liverpool is eljutott egy kapufáig, de a sokáig lapos hangulatú mérkőzésen nem sok veszélyhelyzet alakult ki a kapuk előtt. A hajrában viszont mindkét gárda mozgósította az energiatartalékait, előbb a kongói Bakambu villant megint, ám ballábas lövését Mignolet szedte ki az alsó sarokból, majd egy percre rá Alberto Moreno nyargalt végig a pályán egy elcsent labdával, de a kontra végén felé szállt a lövése.

A 92. percben aztán megtört a gólcsend, Denis Suarez tökéletes kiszolgálása után a csereként beállt Adrián López gurított az üresen hagyott liverpooli kapuba, így amit odaadott a sors az angoloknak a Dortmund elleni utolsó perces, heroikus továbbjutásból, most valamit visszavett belőle, bár ez a hátrány korántsem tűnik ledolgozhatatlannak. Az Anfield Roadon 1-0-ás Villareal vezetésről folytatják a felek jövőhéten.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Hírdetés

Villarreal–Liverpool 1–0 (A. López 92.)

Sahtar Doneck – Sevilla

Lvivben a „hazai” várakozásoktól eltérően kezdődött a párharc, már a 6. percben gólt lőtt a vendég Sevilla. Gameiro passzát Vitolo váltotta gólra egy szép visszacsel után, megszerezve ezzel a kulcsfontosságú idegenbeli gólt. A Sahtar játékosai érthetően megroggyantak a korai gól után, de sikerült magukra találniuk, és Rakitszkij pompás kiugratásából Marlos egyenlített a 23. percben. A donyeckiek nem álltak meg, és nyomás alá helyezték a vendégeket. Taison lövése jelezte, hogy a bekapott gól csak kezdeti üresjárat volt, majd Marlos bal lábas beadását Sztyepanyenko fejelte a Sevilla kapujába. David Soria, a vendégek második számú kapusa némileg határozatlan volt, amit az ukrán középpályás kíméletlenül kihasznált.

A második félidőben hullámzott a játék, de Lucescu csapata látványosat visszavett a tempóból, és a címvédő Sevilla kontrollálta a játékot. Az egyik legnagyobb helyzet Gameiro előtt adódott, azonban Kuchernak a gólvonalról sikerült felszabadítania szögletre. Nem sokkal az eset után, a 82. percben a visszahúzódó Sahtar-támadó, Facundo Ferreyra a tizenhatoson belül ütötte el a nagyszerűen játszó Vitolót, a tizenegyest pedig Gameiro lőtte magabiztosan a hazai kapu közepébe. Ezzel 2-2-re mentette az állást a Sevilla, az eredmény pedig nem változott a lefújásig.

A brazilokkal teletűzdelt ukránok elfáradtak a végére, Mircea Lucescu pedig csak a hosszabbításban használta ki cserelehetőségeit, míg Unai Emery jobban mozgatta csapatát. Mindkét spanyol egylet minimális előnyről várhatja tehát a visszavágóját.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Sahtar Doneck–Sevilla 2–2 (Marlos 23., Sztepanenko 36., ill. Vitolo 6., Gameiro 82. – 11-esből)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »