A libsik nyertek Szombathelyen

A baloldal jelöltje, László Győző nyerte az időközi önkormányzati választást vasárnap Szombathelyen, amelyet azért írtak ki, mert megüresedett a különféle csalások gyanúja miatt előzetes letartóztatásban lévő MSZP-s Czeglédy Csaba képviselői mandátuma.

Az Éljen Szombathely!, a Momentum és az LMP támogatásával indult László az öt szavazókörből négyben győzte le a Fidesz-KDNP jelöltjét, Melega Miklóst, aki összesen 696, míg a baloldali induló 927 szavazatot kapott. A választási részvétel némileg elmaradt a négy évvel ezelőtti voksolás negyven százalék körüli arányától.

Hírdetés

Az ügyészség korábban nem járult hozzá, hogy az előzetesben lévő Czeglédy Csaba részt vegyen a megyeszékhely képviselő testületének ülésein, így a jogszabályok értelmében mandátuma egy évnyi távolmaradás után automatikusan megszűnt.

Ceglédyit több társával együtt bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják. Vasárnap Szombathelyen az ellenzék egyetlen jelöltje László Győző volt, négy éve még a Jobbik és az LMP is indított önálló jelöltet.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »