A liberálisok új szuperfegyvere: Zuckerberg 2020?

Több politikai elemző szerint is igen valószínű, hogy Mark Zuckerberg, a Facebook elnöke hamarosan bejelenti indulását a 2020-as amerikai elnökválasztáson. Legalábbis erre utal mostani országjáró turnéja, ami sokkal inkább politikai, mint üzleti szövetségesek keresésére utal. A Zuckerberg érdekeltségébe tartozó cégek, alapítványok környékén is egyre több korábbi demokrata kampánytanácsadó és -szakember bukkan fel. Legutóbb például a Joe Benelson, Hillary Clinton kampányának egyik vezetője került Chan-Zuckerberg Initiative élére, amely egy Zuckerberg és felesége által alapított „emberbarát” szervezet (ami tudjuk, mit jelent). Ezalatt a Facebooknál sorra rúgják ki a férfi munkatársakat, és vesznek fel a helyükre nőket, ami kizárólag azt a célt szolgálhatja, hogy a kampány idejére a Facebook a nemi egyenlőség élharcosának szerepében tündökölhessen. Priscilla Chen, Zuckerberg felesége pedig nemrég bejelentette, hogy a házaspár szétosztja vagyonát a szegények között, ami kétségkívül önzetlen gesztus, csak éppen ritkán történik ilyesmi ok nélkül.

Az előjelek egyértelműen arra utalnak, hogy a liberálisok egy tökéletes elnökjelölt megalkotásán fáradoznak, aki megfelelően tud szólni a fiatal milleniálisokhoz, vagyis pontosan azokhoz, akiket Clinton nem tudott meggyőzni, és akik Bernie Sanders kriptokommunista álmát képviselik.

Hírdetés

A fiatal tech-milliárdos, akinek nevét minden harminc év alatti ismeri Amerikában, és terméke minden háztartásban az élet fontos kelléke, igen jó eséllyel indulhat a folyamatos lejáratókampány alá vont Donald Trump ellenében, és eleve kezében tartja a legerősebb médiaeszközt a kampányához.

A Google minden bizonnyal szintén támogatni fogja, mégpedig az ellenhangok cenzúrázásával, hiszen a keresőóriás már most is a szélsőbaloldal egyik elvakult támogatójának számít. Mindezt pedig könnyű lesz „forradalomként” eladni a naiv fiatal szavazóknak, akik éppen úgy el fogják hinni, hogy mindez értük történik, ahogyan mi is elhittük, hogy a berlini falat a mi kedvünkért bontják le.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »