A liberális Kanada hatalmas adóemelése a kisembereknek: ez lenne nálunk, ha Bokros és bandája jönne

A liberális Kanada hatalmas adóemelése a kisembereknek: ez lenne nálunk, ha Bokros és bandája jönne

FRASER INSTITUTE

A tekintélyes kanadai konzervatív Fraser Intézet nevű agytröszt számítást végzett.

Amióta Justin Trudeau miniszterelnök lépett kormányra, többször ismételten azt állította, hogy a kanadai középosztályhoz tartozó családoknak kisebb lett az adóterhe.

Csakhogy minden, az adót érintő változást figyelembe véve látható, hogy a kanadai családok 81 százalékának adóterhe nőtt.

Ami az idei és a jövő évet illeti, a bejelentett adóváltoztatások eredményeként egy átlagos család évente 2200 kanadai dollárral több adót fog fizetni. Ez nagyjából fél millió forint adóemelésnek felel meg.

Hírdetés

(Most szarkazmus következik…)

Ha nálunk az történne, amit a „demokratikus ellenzék” titkon imádna, például egy génbomba felrobbanna és a választásokon a  liberális ellenzék győzne (beleértve a kormányban természetesen kulcspozíciót vállaló, „jobboldali” Bokros Lajossal, akkor a fentihez hasonló dolog történne, miután a választásokat követő első héten bejelentenék, a legnagyobb megdöbbenésükre hatalmas költségvetési hiány van, amit a Fidesz-kormány elrejtett.

Majd kijelentenék, hogy Magyarországot a rá lecsapó katasztrófa elől csak úgy lehet megmenteni és az országot távlatilag prosperálóvá tenni, ha több megszorító intézkedést tennének, ideiglenesen emelnék az adókulcsot és azonnal behívnák a Nemzetközi Valutaalapot, amely jólelkűen azonnal húsz milliárd dollárral „segítene ki”  bennünket.  

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »