A liberális jelképek hamissága

A katari vb fő politikai jelentősége: a liberális szövegelés ismételt önlelepleződése.

Vannak akik azt mondják, igenis támogatni kell a liberálisokat, amikor igazat mondanak éppen. Az ő narratívájukon belül kell mozogni.

Most kiderült: ez zsákutca. A vb megnyitón volt minden, ami jellemzően liberális-progresszív kellék: néger celebszínész, mozgássérült gyerek, az emberiség egysége, testvériség, közös bolygó, stb. S mégis fanyalognak a liberálisok. Persze okkal: a számukra legfontosabb kimaradt: se az orosz zászló nem lett ünnepélyesen széttépve, se nem öltözött a stadion ukrán színekbe, s még szivárványos zászlók tengere se volt sehol.

Hírdetés

Ez a szektásodás egyik jellemzője. Annak idején, amikor 30 éve kapcsolatban álltam jehovistákkal, tőlük hallottam “ha valaki 99,9 %-ban azt mondja, amit mi, az ádáz ellenség, Sátán embere, mert csakis a 100 %-os egyezés Jehova igaz egyházának jele, ehhez képest még az is jobb, aki 0 %-ban ért egyet velünk“.

Én a bolgár állami csatornán néztem az eseményt. Bulgáriában szólásszabadság van, vicces volt a bolgár műsorvezető megjegyzése “kap még ezért a fejére Morgan Freeman“. Hiszen ő egy liberális ikon, aki most szembement a Párt vonalával, az árulókat pedig megbosszulják arrafelé, sokkal keményebben, mint a nyíltsisakos ellenségeket.

A következtetés: nem szabad egyetérteni akkor se a liberálisokkal, ha éppen igazat mondanak. Mert a mögöttes szándék mindig valami elfogadhatatlan. Lám, ők bátran így viselkednek fordított esetben – mint pl. most.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »