A liberális (!) holland kormányfő üzenete: ha a bevándorlók nem akarnak beilleszkedni, akkor menjenek haza!

Nyílt levelet írt a márciusi választások előtt az állampolgároknak Mark Rutte holland kormányfő, amelyben közölte: aki nem tiszteli az ország szokásait és értékeit, az távozhat.

Azoknak az embereknek, akik „nem hajlandók alkalmazkodni, és bírálják az értékeinket”, „normálisan kell viselkedniük, vagy el kell menniük” – írta Rutte egész oldalas cikkében, amelynek a brit Guardian szerint az a célja, hogy szavazókat csábítson el a bevándorló- és muszlimellenes Szabadságpárttól.

Hírdetés

A hollandok „egyre kényelmetlenebbül érzik magukat” azokkal szemben, akik megsértik a szabadságjogokat, amelyeket élveznek, mióta az országban élnek, akik „zaklatják a melegeket, vagy a rövid szoknyát viselő nők után fütyülnek, illetve rasszistának bélyegzik az átlagos hollandokat” – fogalmazott a kormányfő.

Rutte – akinek liberális pártja nem egészen két hónappal a választások előtt némileg elmarad a Szabadságpárttól a felmérések szerint – osztja honfitársai érzelmeit. „Ha alapjaiban elutasítják ezt az országot, akkor jobban szeretném, ha távoznának” – írta.

A kormányfő üzenete több holland lapban is megjelent. Rutte interjút is adott az Algemeen Dagbladnak, amelyben példaként felhozott egy bizarr esetet. A holland emberjogi tanács elítélt egy közlekedési vállalatot, amelyik nem vett fel buszsofőrnek egy férfit, mert nem volt hajlandó nőkkel kezet fogni.

„Nem lehet jogszerű, hogy egy buszvezető kijelentse: nem vagyok hajlandó kezet fogni egy nővel, mert az nem egyezik a hitemmel – mondta Rutte a lapnak. – Az ilyen dolgok miatt lázadoznak az emberek. Mert nálunk az a szokás, hogy kezet rázunk egymással.”

„Ez az üzenet mindenki számára: ha nem szeretnek itt lenni, hagyják el az országot, menjenek el – folytatta. – Van választásuk, nem igaz? Ha olyan országban él valaki, ahol megőrül a szokásoktól, akkor van választása. Elmegy. Nem kötelező itt élni” – fogalmazott a kormányfő.

(Origó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »