A liberális Figyelő hetilap mai száma diktátori EU-t követel

A liberális Figyelő hetilap mai száma diktátori EU-t követel

figyelo

A Figyelő csütörtökönként megjelenő, magát liberális-libertariánus irányzatúnak (lásd a Wikipedia róla szóló angol nyelvű szócikkét) hirdető gazdasági-politikai hetilap.

Olyan emberek is közreműködnek benne, mint Zentai Péter.

E „liberális-libertariánus” hetilap mai száma (július 7-13) leplezetlenül felfedte, hogy az Európai Unióból totális diktatúrát akar, német vezetéssel. (Aki Merkel kancellár ideológiai irányzatáról azt hiszi, jobboldali konzervatív, vizsgálja meg hazai csodálóinak pártállását.)

A lap Andor László volt uniós biztossal készített terjedelmes interjút. Andor annyiban ritka példány az ellenzéki táborban, hogy intellektusa valóban kitűnő. Annyiban viszont tucatember ott, hogy szélhámossága korlátlan: egyrészt annak az antiglobalista baloldali Eszmélet folyóirat főszerkesztője volt, melynek nemzetközi védnökei közé tartozik például Bill Lomax, Mészáros István, Karl Polanyi-Levitt és Immanuel Wallerstein, másrészt volt képe biztosnak állni a totálisan neoliberális Európai Bizottságban, miután – ami még rosszabb – igazgatósági tagja volt az EBRD-nek, azaz az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banknak.

Az interjút a lap főszerkesztője, Lambert Gábor és a gazdaságpolitikai rovat szerkesztője, Dózsa György készítette.

Az interjúban ez a kérdésnek álcázott blőd állítás hangzik el:

„Ha megvalósul a Brexit, akkor Németországnak immár nyíltan kell felvállalnia, hogy övé a vezető szerep az EU-n belül. Eddig ódzkodott ettől, többnyire a közösségi felelősséget hangsúlyozta”.

Hírdetés

Andor erre nem azt kérdezi, hogy „uraim, hogy lehetnek ennyire ostobák és valóságvakok?”, hanem így érvel a teljesen téves állítással szemben:

„Én úgy látom, hogy a németek eddig is vezető szerepet játszottak. Hogy ez mikor látványos és mikor sikerült színfalakkal körülvenni, az a konkrét témától függ. 2010 eleje, az első görög mentőcsomag óta nagyon kevés olyan kérdés van, főleg a gazdaságpolitikában, amelyben ne a berlini kormány álláspontja határozta volna meg a irányt. De igaz ez most már a menekültügyre is. A  német erőfölény, sok tekintetben hegemónia eddig is megmutatkozott”.

Mondja teljes mértékben tárgyilagosan, a lényeget jól szemléltetve a volt biztos.

Mire e két szerkesztő nem azt kérdezi, amit minden tisztességes, a demokráciát valóban akaró újságíró kérdezne, azaz például azt, hogy miként lehetne ezt a német hegemóniát legalább enyhíteni, hanem ezt a hihetetlen ötletet dobja be:

„Mitől lehet akkor még határozottabb a német vezető szerep?”

Mire Andor ahelyett, hogy azt kédezné, „de  uraim, önöknek nem elég a németek eddigi diktatórikus szerepe?”, hanem így udvariaskodik:

„A kérdés inkább az, hogy miként lehet az eurózónát kiegyensúlyozni… Valóban sokan szorgalmazzák az erőteljesebb német vezető szerepet, ilyen például Soros György vagy Radoslaw Sikorski volt lengyel külügyminiszter….”

Vagyis a „liberális-libertariánus” Figyelő azt akarja, hogy az Európai Unió totális német diktatórikus vezetés alatt működjön, azaz a magyar érdekek teljes lesöprésével. Igazi antihungarikumként.

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »