A liberális bajkeverőknek a kozákokkal gyűlik meg a baja

Alekszandr Navalnijt és korrupcióellenes alapjának munkatársait kedden egy dél-oroszországi repülőtéren támadták meg. A politikus és öt társa megsebesült – közölte a politikus szóvivője. Az eset Anapa városában történt. Navalnij régóta szálka Vlagyimir Putyin és a Kreml szemében.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A hétvégét vidéken töltötte, harminc munkatársával csapatépítésen volt. Kedd reggel visszaindultak, de a repülőtéren tucatnyi kozák egyenruhás rájuk támadt, és azt üvöltözték, hogy “Takarodjatok a földünkről!” A megtámadottak között nők is voltak, és Navalnijjal volt a kisfia. A hat sebesült közül egyet kellett kórházba vinni.
A kozákok cári időkig visszanyúló félkatonai szervezete orosz hagyományőrzőnek vallja magát, és ellenségesen viszonyul a Kreml bírálóihoz. Oroszország déli részén a szervezetnek joga van járőrözni. Navalnij egy keddi internetes üzenetben azt írta, hogy előre kitervelt támadás történt, és csoportját figyelték Dél-Oroszországba érkezésük óta. Múlt pénteken rendőrök órákra őrizetbe vették több munkatársát, miután megállították autójukat.
A rendőrség szerint csupán rutinellenőrzés történt. Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője az esetről annyit mondott, hogy nem tud róla mit mondani, mert nem ismeri a történtek részleteit.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »